Τεράστια προβλήματα
Διακοπή ρεύματος και απάντληση υδάτων χθες το βράδυ στο Κέντρο Υγείας Σάμης
Κοινωνία
16/02/2018 | 12:08

Εδώ και αρκετά χρόνια το Κέντρο Υγείας ( Κ.Υ. ) Σάμης, παρουσιάζει πρόβλημα εισροής υδάτων, από υπόγειο ρέμα, στο υπόγειό του.

Η υπηρεσία έχει τοποθετήσει δύο αντλίες  που με φλοτέρ ενεργοποιούνται, για να μη δημιουργείται πρόβλημα, ιδιαίτερα στον μεγάλο ηλεκτρολογικό πίνακα, που βρίσκεται σε δωμάτιο του υπογείου.

Χτες το βράδυ,  μια διακοπή ρεύματος και ενώ λειτούργησε η ηλεκτρογεννήτρια που υπάρχει γι’ αυτή τη περίπτωση, έγινε η αιτία να διαπιστωθεί πως οι αντλίες δεν λειτουργούσαν, με αποτέλεσμα να έχει ανέβει η στάθμη του νερού στο υπόγειο και να φτάσει στον μεγάλο ηλεκτρολογικό πίνακα, με  κίνδυνο σοβαρού βραχυκυκλώματος.
Κλήθηκε από Υπάλληλο της βάρδιας, η Πυροσβεστική και  η άμεση επέμβασή της και η άντληση υδάτων για πάνω από μιάμιση ώρα, απέτρεψε τα χειρότερα.

Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, το Κ.Υ. είναι χωρίς ρεύμα και συνεργείο της ΔΕΗ προσπαθεί να αποκαταστήσει τη βλάβη.

Να σημειώσουμε όμως, πως και με την αποκατάσταση του ηλεκτρολογικού προβλήματος, το πρόβλημα της μη λειτουργίας των αντλιών θα παραμένει. Χρειάζεται άμεσα οι Τεχνικές Υπηρεσίες της 6ης ΥΠΕ, να εξετάσουν και να λύσουν το πρόβλημα.

Πηγή: vlahatasamis.blogspot.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ