Το ξεκαθάρισε ο υπουργός Τουρισμού
Δεν θα αυξηθεί η πληρότητα των πλοίων – Το απέρριψαν οι λοιμωξιολόγοι
Κοινωνία
30/07/2020 | 20:40

Ο Χάρης Θεοχάρης μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 κατέστησε σαφές πως “δεν υπάρχει περίπτωση να έχουμε εύκολη χρονιά”, τονίζοντας συγχρόνως ότι δεν δόθηκε τέτοια υπόσχεση και το πρόβλημα δεν είναι ελληνικό.

“Γι’αυτό είχαμε και ευρωπαϊκή συζήτηση και αυτή τη μεγάλη επιτυχία”, είπε σχετικά με το Ταμείο Ανάκαμψης.

Όσον αφορά στην εισαγωγή κρουσμάτων, είπε πως “η χώρα είναι απολύτως θωρακισμένη”, εξηγώντας παράλληλα ότι γίνεται έλεγχος στο 10-12% αυτών που μπαίνουν. Σημείωσε όμως και εξέφρασε την πεποίθησή του πως για όσους έρχονται από την Αγγλία, γίνονται παραπάνω έλεγχοι.

Στο ζήτημα της πληρότητας των πλοίων, όπου ήδη παρατηρείται έλλειψη των εισιτηρίων, λόγω του ότι ταξιδεύουν με το 65% των επιβατών τους, ανακοίνωσε πως δεν θα υπάρξει αύξηση, αφού η Επιτροπή απέρριψε το ενδεχόμενο.

“Έχουν φτάσει στα όριά τους οι ακτοπλοϊκές, όμως η Επιτροπή είναι αυστηρή”, σχολίασε σχετικά.

Στη συνέεια ο υπουργός αναφέρθηκε στο πρόγραμμα “Τουρισμός για Όλους”, για το οποίο είπε πως θα πάρει το μεγαλύτερο ποσοστό όσων έκαναν αίτηση, ενώ ανακοίνωσε ότι “σε μία –δύο μέρες θα βγάλουμε τους τελικούς πίνακες”. Στο πρόγραμμα έχουν ενταχθεί 2000 ξενοδοχεία ήδη και όπως είπε ο Υπουργός, θα ανοίξει ξανά η πλατφόρμα, για να μπουν κι άλλα.

Ο Χάρης Θεοχάρης αναφέρθηκε και στο μέτρο στήριξης των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα, αφού ψηφίστηκε χθες το μέτρο της επιχορήγησης επιταγών 300 ευρώ για διακοπές. Εξήγησε ότι θα δίνεται όπως τα κουπόνια για βενζίνη και μεταφορικά, με τη μορφή voucher.

Σχετικά με την υπαγωγή των ξεναγών στα προγράμματα στήριξης, απάντησε πως ερευνάται το ενδεχόμενο να μπουν σε αυτό των 534 ευρώ.

Αναφορικά με την κρουαζιέρα, είπε πως ανοίγει την 1η Αυγούστου, με αυστηρό πρωτόκολλο, όμως ξεκαθάρισε πως “είναι επένδυση για του χρόνου”.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ