Παράταση ζωής για το μεγάλο κανάλι
Δεν κλείνει το Mega μέχρι 12 Μαρτίου – Παρατείνεται η αγωνία
05/03/2018 | 13:51

Οι εκπρόσωποι του Mega ζήτησε να μην πέσει μαύρο επιχειρηματολογώντας ότι ο σταθμός λειτουργεί σαν θεματικό κανάλι από τον Οκτώβριο του 2016 – Οι υπεύθυνοι του καναλιού πρέπει να καταθέσουν υπόμνημα μέχρι τις 12 Μαρτίου

Το επιχείρημα ότι ο τηλεοπτικός σταθμός Mega από τον Οκτώβριο του 2016 λειτουργεί ως «θεματικό» και όχι σαν κανάλι γενικού περιεχομένου χρησιμοποίησαν οι εκπρόσωποι του Μεγάλου Καναλιού ενώπιον των μελών του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης για να αποφύγουν το κλείσιμο του σταθμού.

Κατά πληροφορίες, οι εκπρόσωποι του Mega είπαν ότι ο σταθμός δεν πρέπει να κλείσει διότι λειτουργεί σαν θεματικό κανάλι και άρα υπόκειται στις διατάξεις του νόμου που αφορά τους σταθμούς που διεκδικούν θεματική άδεια και όχι τους τηλεοπτικούς σταθμούς εκείνους που έχουν υποβάλει αίτηση για να λάβουν άδεια εκπομπής γενικού περιεχομένου.

Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης ζήτησε από τους νομικούς εκπροσώπους του Mega να καταθέσουν υπόμνημα με τις θέσεις τους μέχρι τις 12 Μαρτίου, το αργότερο δηλαδή ως την επόμενη Δευτέρα. Μέχρι την ημερομηνία εκείνη, αναφέρουν οι πληροφορίες, δεν πρόκειται να διακοπούν οι εκπομπές του τηλεοπτικού σταθμού Mega.

Πηγή: protothema.gr