Δελλαπορτάτα: Μια υπέροχη βραδιά με μουσική, κρασί και μπόλικη ριγανάδα [εικόνες]
Ορθοδοξία
02/08/2021 | 14:23

Με την παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη την Κυριακή, 1η Αυγούστου 2021,  στα Δελλαπορτάτα Παλικής, εκδήλωση για τον λόγιο, συγγραφέα Σπύρο Σκηνιωτάτο. Από νωρίς ο κόσμος  παρακολούθησε την πρώτη του Αυγούστου, παράκληση στην Παναγία, προεξάρχοντος του  μητροπολίτη μας κ. Δημήτριου.

Ο Μητροπολίτης Δημήτριος μαζί με τον Γεράσιμο Γαλανό

Μετά το πέρας της λειτουργίας, ακολούθησε οπτικοακουστική παρουσίαση για το έργο του Σπύρου Σκηνιωτάτου.

Ο Σπύρος Σκηνιωτάτος γεννήθηκε στα Δελλαπορτάτα το 1866 και πέθανε σε βαθιά γεράματα. Φοίτησε στην τηλεγραφική σχολή και διορίστηκε  στην Τριατική Δημόσια Υπηρεσία (3 Τ). Χρημάτισε  ιδιωτικός Δάσκαλος  για 10 χρόνια. Εξέδωσε, ως μαθητής του Γυμνασίου, εβδομαδιαία εφημερίδα, τη «Σημαία».

Το 1899 εξέδιδε την εφημερίδα «Μύδρος» και αργότερα  την «Αίνος». Έγραψε πολλές διατριβές και άρθρα  σε Αθηναϊκές Εφημερίδες. Το 1916 εξέδωσε το «Πανευβοϊκόν  ημερολόγιον. Ήταν αξιόλογος ποιητής και αρθρογράφος  και εξέδωσε σειρά με Κεφαλληνιακά και Επτανησιακά ημερολόγια από το 1947.

Την όμορφη εκδήλωση πλαισίωσε και ο Σπύρος Μπουρλής με την ορχήστρα του να δίνει μια εύθυμη νότα στην βραδιά με αγαπημένα κεφαλλονίτικα τραγούδια. Στο τέλος, μοιράστηκε πλουσιοπάροχα η πατροπαράδοτη ριγανάδα, τα νηστίσιμα γλυκά, τα αναψυκτικά,  καθώς και το υπέροχο κρασί του χωριού. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Ληξουρίου, Γιώργος Κατσιβέλης, ο αντιδήμαρχος Μάκης Γαλανός και πολλοί άλλοι.

Η ορχήστρα του Σπύρου Μπουρλή

Αξίζουν συγχαρητήρια, για την άψογη οργάνωση, στον εφημέριο του ναού, π. Νικόλαο Θεοφιλάτο και στο εκκλησιαστικό συμβούλιο.

Ακολουθεί φωτογραφικό ρεπορτάζ της Αντριάνα Καραντινού.

Την τιμητική της είχε και φέτος η πατροπαράδοτη Κεφαλλονίτικη ριγανάδα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ