Συνέντευξη στον Ionian Galaxy
Δασικοί χάρτες: Κίνηση βουλευτών του Ιονίου για επίλυση των προβλημάτων που προκάλεσε η ανάρτησή τους [ηχητικό]
Πολιτική
12/03/2021 | 11:32

Κοινή προσπάθεια βουλευτών, ανάμεσα στους οποίους και αυτών του Ιονίου, βρίσκεται σε εξέλιξη για την υπέρ των πολιτών – ιδιοκτητών επίλυση των προβλημάτων που έχουν προκύψει από την ανάρτηση των δασικών χαρτών.
Αυτό επεσήμανε ο βουλευτής Ζακύνθου κ. Αχτύπης μιλώντας στην εκπομπή των Galaxian Ανδρέα Αρβανιτάκη και Γιάννα Κουλουμπή στον Ionian Galaxy.
Ο κ. Αχτύπης σημείωσε πως από την μία σαφώς ο δασικός πλούτος πρέπει να προστατευθεί, ωστόσο θα πρέπει παράλληλα να υποστηριχθούν και οι ιδιοκτήτες ώστε κανείς να μην χάσει την περιουσία του.
Όπως είπε, πραγματοποιήθηκαν σειρά συναντήσεων με τον υπουργό Περιβάλλοντος και τον υφυπουργό κκ. Σκρέκα και Αμυρά, καθώς και με τον γενικό γραμματέα και άλλους παράγοντες του υπουργείου.
Στις συναντήσεις αυτές οι βουλευτές έλαβαν τη δέσμευση ότι θα υπάρξει μία συνολική νομοθετική ρύθμιση για την οριστική διευθέτηση του ζητήματος. Η νομοθετική αυτή ρύθμιση θα συμπεριλάβει και διατάξεις για το ιδιαίτερο ιδιοκτησιακό καθεστώς του Ιονίου, όπου το Δημόσιο είναι αυτό που θα πρέπει να αποδεικνύει την κυριότητά του επί μίας έκτασης και όχι ο ιδιώτης.
Παράλληαλ, ανάμεσα στα υπό εξέταση θέματα είναι και περιπτώσεις αγροτεμαχίων που κρίθηκαν δασικά, καθώς και εκτάσεων στις οποίες έχουν γίνει εκχερσώσεις και πλέον είναι καλλιεργημένες και γεμάτες ελιές ή άλλες καλλιέργειες εδώ και δεκαετίες.
Σε κάθε περίπτωση ο νόμος που θα προκύψει οφείλει να συμμορφώνεται με τις κείμενες διατάξεις συνταγματικές και άλλες, ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος να εκπέσει στη συνέχεια στο ΣτΕ.

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης του κ. Αχτύπη:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia