Δαφνούδι: Το μονοπάτι που σε οδηγεί στη μαγική παραλία
Τουρισμός
15/08/2022 | 14:00

Με τις απέραντες ακτές και τις εκατοντάδες παραλίες που διαθέτει η Ελλάδα δεν γίνεται ποτέ να πεις ότι της ξέρεις όλες. Δε γίνεται να μην σε εκπλήξει μια φορά κάτι καινούρια. Να μη σε γεμίσει με εμπειρίες και μοναδικές αναμνήσεις μια παραλία που δε φανταζόσουν ότι υπάρχει. Σε όποιο μέρος της Ελλάδας κι αν βρίσκεται. Μια τέτοια παραλία είναι το Δαφνούδι. Εκεί θα φτάσεις μέσα από ένα μικρό μονοπάτι που θα μοιάζει σαν να σου ανοίγει τις πύλες του παραδείσου.

Το Δαφνούδι είναι μια παραλία της Κεφαλονιάς πραγματικά πανέμορφη που ξεχωρίζει στις επίσης όμορφες αμμουδιές που έχει ολόκληρο το Ιόνιο. Είναι από αυτές τις παραλίες που σου μένουν αξέχαστες, όχι μόνο όταν θα φτάσεις αλλά από ολόκληρη τη διαδρομή που θα ακολουθήσεις.

Δαφνούδι, η μαγική παραλία

Το Δαφνούδι αυτή η απομονωμένη και ήσυχη παραλία βρίσκεται στο βόρειο μέρος της Κεφαλονιάς, στα Αντύπατα. Το αυτοκίνητο δεν φτάνει ως τη θάλασσα αλλά ίσως αυτό κάνει τη συγκεκριμένη παραλία ακόμη πιο όμορφη. Κι αυτό γιατί θα χρειαστεί να περπατήσεις από ένα καταπράσινο μονοπάτι μέσα στη φύση για να φτάσεις εκεί. Ένα πραγματικό όνειρο. Στην πραγματικότητα θα περπατήσεις κυριολεκτικά μέσα στο δάσος μέχρι να αντικρίσεις αυτή τη μαγική παραλία σε ένα μονοπάτι περίπου 600 μέτρων. Ένα από τα πιο όμορφα που θα έχεις περπατήσει στη ζωή σου.

Και τότε, εκεί που θα τελειώσει το μονοπάτι θα έρθεις αντιμέτωπος με τα ήρεμα γαλαζοπράσινα νερά και το ειδυλλιακό τοπίο.  Θα απλώσεις την ψάθα και θα στήσεις την ομπρέλα σου για να απολαύσεις το θαύμα της φύσης. Γιατί η συγκεκριμένη παραλία, φυσικά, δεν είναι οργανωμένη. Ακόμη κι αν δεν πάρεις ομπρέλα, πάντως, μπορείς να απολαύσεις τη φυσική σκιά από τα καταπράσινα δέντρα που υπάρχουν στην παραλία.

Δαφνούδι: Το μονοπάτι που σε οδηγεί στη μαγική παραλία3

Θα ακούσεις τα τζιτζίκια, θα διαβάσεις χαλαρά το βιβλίο σου και θα κάνεις βουτιές σε γαλαζοπράσινα διαυγή νερά. Ακούγεται παραμυθένιο και έτσι είναι στην πραγματικότητα.

Η απομονωμένη και ήσυχη παραλία

Δαφνούδι: Το μονοπάτι που σε οδηγεί στη μαγική παραλία

Στο Δαφνούδι το πιθανότερο είναι ότι θα συναντήσεις λίγο έως ελάχιστο κόσμο. Όπως είναι λογικό, θεωρείται σπάνιο να συναντήσετε πολυκοσμία στο Δαφνούδι. Εκτός από το γεγονός ότι η πρόσβαση δεν είναι και η πιο απλή, η παραλία δεν είναι γνωστή σε πολύ κόσμο. Τόσο καλύτερα για σένα που αν βρεθείς στην Κεφαλονιά για διακοπές θα έχεις την ευκαιρία να την ευχαριστηθείς στο μέγιστο βαθμό.

Πρέπει να ξέρεις ότι: Η παραλία Δαφνούδι αποτελεί καταφύγιο για τις φώκιες Monachus-Monachus οπότε δε θα πρέπει να σε εκπλήξει κάποια συνάντηση.

Πηγή: exploringgreece.tv

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer