Crepaland: Σήμερα θα ασχοληθούμε με την κρέπα Παριζιέν -Μια έυκολη συνταγή
e Gastronomie
12/11/2023 | 09:30

Σήμερα θα ασχοληθούμε με την κρέπα Παριζιέν (Τυρί, Κοτόπουλο, Μανιτάρια και Κρέμα Γάλακτος).

-Τι είναι όμως η κρέπα «Παριζιέν» και γιατί ονομάστηκε έτσι ;
– Οι αλμυρές κρέπες της «Crepaland» πήραν τις ονομασίες τους γύρω στο 2008.
-Κάποιες ονομασίες έχουν βγει από τους εργαζόμενους των καταστημάτων της αλυσίδας αλλά και κάποιες από τους ίδιους τους πελάτες μας.

Πάμε λοιπόν !

– Ανακατεύουμε το μείγμα της κρέπας με ένα οικιακό μίξερ ή με ένα αναδευτήρα τροφίμων χειρός (αυγοδάρτης – φουέ) .
– Το αφήνουμε 10 λεπτά να ηρεμήσει και στην συνέχεια ζεσταίνουμε το αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
– Αλείφουμε ελαφρώς το καυτό σκεύος με ηλιέλαιο ή βούτυρο και το βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
– Ρίχνουμε το μείγμα μας στο τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ( Προτεινόμενη ποσότητα μείγματος : σε τηγάνι 18 εκατοστών περίπου 70 γραμ.). και όταν το φύλλο ψηθεί το γυρίζουμε από την ψημένη του πλευρά.
-Τσιγαρίζουμε τα μανιτάρια και ζεσταίνουμε τα κομματάκια ψητού κοτόπουλου (Προτεινόμενες ποσότητες: 15 γρ μανιτάρια και 20 γρ. κοτόπουλο) .
– Τοποθετούμε πάνω στο φύλλο της κρέπας 30 γρ. τριμμένο τυρί ή τυρί σε φέτες.
– Προσθέτουμε 20 γρ. κρέμας γάλακτος και στη συνέχεια τοποθετούμε τα μανιτάρια και το κοτόπουλο.
– Αλατίζουμε και κλείνουμε την κρέπα.
– Τέλος την μεταφέρουμε στο πιάτο και η κρέπα μας η «Παριζιέν» είναι έτοιμη.

Καλή απόλαυση!!!

Λεωνίδας Βανδώρος

eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ