Μαλακά cookies με 2 σοκολάτες και σταφίδες που τους πάνε πολύ. Γίνονται η καλύτερη παρέα για τον καφέ και το τσάι σας.
Υλικά
110γρ. βούτυρο αγελάδος
150γρ. ζάχαρη μαύρη
90γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¼ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 αβγό
15γρ. κακάο
1 πρέζα αλάτι
50γρ. σταφίδες μαύρες
45γρ. σοκολάτα γάλακτος
45γρ. σοκολάτα λευκή
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς και στρώνετε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Βήμα 2
Ψιλοκόβετε τις σοκολάτες. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη και ανακατεύετε με το φτερό σε μεσαία ταχύτητα.
Βήμα 3
Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτετε το αβγό και έπειτα ρίχνετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το κακάο και το αλάτι. Τέλος, ρίχνετε την ψιλοκομμένη σοκολάτα και τις σταφίδες.
Βήμα 4
Με ένα κουτάλι κόβετε τα κούκις μοιράζοντας τη ζύμη στο ταψί αφήνοντας αρκετό διάστημα μεταξύ τους και βάζετε το ταψί στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά. Ψήνετε τα cookies στο φούρνο για περίπου 9 λεπτά (ανάλογα το φούρνο).