Χρόνος για τη μαμά, 5 τρόποι για να τον εξασφαλίσεις
e – woman
26/02/2018 | 18:02

Πολύ συχνά ακούω μαμάδες που τρέχουν όλη μέρα και δεν έχουν καθόλου χρόνο για τον εαυτό τους. Δεν θα σου κρύψω ότι ανήκω και εγώ σε αυτή την κατηγορία μαμάδων. Πολλές οι υποχρεώσεις και στο τέλος δεν μένει χρόνος για μένα.

Και τι εννοώ όταν λέω “χρόνος για μένα” ; Μην φανταστείς πολύπλοκα πράγματα, εννοώ χρόνο για να χαλαρώσω χωρίς κάποιος να με σηκώσει από τον καναπέ 10 φορές σε ένα λεπτό, εννοώ χρόνο για να πάω κομμωτήριο μια φορά το μήνα, εννοώ να πιω έναν καφέ με τις φίλες μου για μια ώρα χωρίς να μας διακόπτει κανείς. Και άλλα μικρά καθημερινά πράγματα που εμείς οι μαμάδες ξεχνάμε καμιά φορά.

Έχω παρατηρήσει ότι όταν κάνω πράγματα που με γεμίζουν είμαι καλύτερη μαμά. Πάντα έχω περισσότερη ενέργεια όταν έχω κάνει μια βόλτα μετά τη δουλειά, όταν έχω βρει τρόπο να πάω γυμναστήριο έστω και μια φορά μέσα στην εβδομάδα, όταν έχω πιει έναν καφέ και έχω μιλήσει με τις φίλες μου. Όταν έχω κοιμίσει νωρίς τα παιδιά και ξαπλώνω στον καναπέ χωρίς να κάνω τίποτα.

5  τρόποι για να εξασφαλίσεις ελεύθερο χρόνο:

  1. Βάλε τα παιδιά για ύπνο μεταξύ 8 και 9, όσο αυτά κοιμούνται έχεις το χρόνο να κάνεις μπάνιο, να ξαπλώσεις στον καναπέ βλέποντας ταινία, να διαβάσεις το βιβλίο σου ή ότι άλλο σου έχει λείψει.
  2. Κανόνισε κάποιες μέρες να μένουν τα παιδιά με κάποιο έμπιστο άτομο , έτσι ώστε να μπορείς να κανονίσεις να κάνεις κάτι εκτός σπιτιού με το σύντροφο σου ή με τις φίλες σου.
  3. Κανόνισε κάποιες μέρες το μήνα να πηγαίνει ο μπαμπάς τα παιδιά στις δραστηριότητες ή να μένει μαζί τους σπίτι.
  4. Βρες ένα μέρος που τα παιδιά  να μπορούν να παίζουν και εσύ να μπορείς να χαλαρώσεις για λίγο.
  5. Αν οι γονείς σας μένουν κοντά, αφήστε τα παιδιά κάποια βράδια στον παππού και τη γιαγιά.

 

Πηγή: anastasiasworld.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ