Χoρωδία & Μαντολινάτα Αργοστολίου: Πρόγραμμα εκδηλώσεων Μάϊος – Σεπτέβριος 2024
Πολιτισμός
22/04/2024 | 15:56

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΕΩΝ ΧΟΡΩΔΙΑΣ & ΜΑΝΤΟΛΙΝΑΤΑΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ ΜΑΙΟΣ – ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2024

Ανακοινώνουμε το πρόγραμμα δράσεων και εκδηλώσεων της ΧΟΡΩΔΙΑΣ & ΜΑΝΤΟΛΙΝΑΤΑΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ , για το διάστημα από τον Μάιο έως τον Σεπτέμβριο του χρόνου αυτού.

ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΙΤΗ ( 30/4 ): Η Ανδρική Χορωδία θα ψάλλει το Τροπάριο της Κασσιανής στους Ι. Ναούς , Αγίου Ελευθερίου και της Μητρόπολης στο Αργοστόλι.

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ( 3/5 ): Η Γυναικεία Χορωδία θα ψάλλει τα Εγκώμια στον Ι.Ν. των Αρχαγγέλων στο Αργοστόλι .

ΣΑΒΒΑΤΟ 11/5: Διοργανώνουμε στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου την ΣΥΝΑΥΛΙΑ της ΑΝΟΙΞΗΣ , με συμμετοχή της Μικτής Χορωδίας Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας , της Γυναικείας Χορωδίας μας και μονωδών .

ΣΑΒΒΑΤΟ 18/5: Η Γυναικεία Χορωδία μας συμμετέχει στην εκδήλωση για την Ημέρα της ΜΗΤΕΡΑΣ , που διοργανώνει το ΛΥΚΕΙΟ των ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ( Παράρτημα Αργοστολίου ) , στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20/5: Η ΧΟΡΩΔΙΑ & ΜΑΝΤΟΛΙΝΑΤΑ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ θα οργανώσει την Επετειακή Χορωδιακή εκδήλωση για την συμπλήρωση 160 χρόνων από την Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα , στο Δημοτικό Θέατρο , στο Αργοστόλι , που συνδιοργανώνουν η ΠΙΝ/Αντιπεριφέρεια Κεφαλονιάς και ο Δήμος Αργοστολίου , με συναυλία της φημισμένης ΧΟΡΩΔΙΑΣ της ΕΡΤ.

Θα παρουσιαστεί το μοναδικό χορωδιακό έργο , με μελοποιημένα ποιήματα Επτανησίων ποιητών, (από γνωστούς Έλληνες μουσουργούς ) , όπως τα είχε παραγγείλει το ΚΕΝΤΡΟ ΧΟΡΩΔΙΑΚΗΣ ΠΡΑΞΗΣ , με τον Διευθυντή του , αείμνηστο Μαέστρο ΑΝΤΩΝΗ ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΙΟΥ , που είχε έδρα τότε στην Κεφαλονιά .

14 -20 / 6: Η Ανδρική Χορωδία και η Μαντολινάτα Ενηλίκων μας θα ταξιδέψει στην Νότια Ιταλία για δύο συναυλίες σε Μπρίντιζι και Ματέρα .

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/7: Διοργανώνουμε Χορωδιακό Αφιέρωμα στον μουσικοσυνθέτη ΗΛΙΑ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟ , στον Αύλειο Χώρο του ΞΕΝΙΑ .

27, 28 και 29 / 9: Θα διοργανώσουμε την Επετειακή 40η ΧΟΡΩΔΙΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ .

Η φετινή ΧΣΚ. θα είναι αφιερωμένη στην ιστορία της ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ και την προσφορά της στον μουσικό πολιτισμό, παγκόσμια , αλλά και την κοινωνική της προσφορά στα μέλη τους και όχι μόνο .

Σε αυτή την δύναμη της χορωδιακής μουσικής που παράγεται από τις χορωδίες μας αφιερώνουμε την 40η ΧΟΡΩΔΙΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ.

Η Κυριακή 29 / 9 / 24, αφιερωμένη στην Κύπρο με την ευκαιρία της 50ης θλιβερής Επετείου της εισβολής και κατοχής της από τα Τουρκικά στρατεύματα.

Η Παιδική – Νεανική Μαντολινάτα μας θα πάρει μέρος σε καλοκαιρινές εκδηλώσεις Δήμων και συλλόγων.

Για τις δράσεις και εκδηλώσεις αυτές θα βγουν έγκαιρα ειδικά Δελτία Τύπου.

 

Το ΔΣ.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer