Μείναμε από διαφημίσεις…
Χάθηκαν τα χρήματα για το πολυδιαφημισμένο σύστημα έξυπνης στάθμευσης στο Αργοστόλι
21/11/2019 | 21:16

Κρίμα! Ένα έργο προσπάθησε να ξεκινήσει η νέα Δημοτική Αρχή συμμετέχοντας σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ, και αυτό ..χάθηκε πριν καλά καλά ξεκινήσει αποδεικνύοντας ότι τα στελέχη του Θεόφιλου Μιχαλάτου είναι ανέτοιμα και ανήμπορα να αξιοποιήσουν τις προκλήσεις των εποχών που διανύουμε.

Έτσι, ενώ στην προβολή των θεμάτων από ημέτερα μέσα ενημέρωσης (ιδιοκτησίας του κ. Μιχαλάτου) ο Δήμος τα πάει καλά, δεν τα πάει όμως το ίδιο καλά με τις ευκαιρίες για τον τόπο μας αφού στην πρώτη του μάχη για εξεύρεση πόρων από Ευρωπαϊκά Προγράμματα «έγραψε» την πρώτη του ήττα.

Πιο συγκεκριμένα:  Με την απόφαση αυτή από το Λιμενικό Ταμείο εγκρίθηκε η Αριθ. Απόφαση 236/19 με θέμα: Υποβολή Πρότασης -Αίτηση Χρηματοδότησης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ιόνια Νησιά», κωδικός Πρόσκλησης: ΙΟΝ84, Α/Α ΟΠΣ ΕΣΠΑ: 3864 και αποδοχή Μελέτης -Τεχνικών Προδιαγραφών για την σύμβαση Προμήθειας: «Σύστημα Αποσυμφόρησης Φόρτου με «έξυπνα» και συνδυασμένα συστήματα Διαχείρισης της Κυκλοφορίας καθώς και διευκόλυνσης κινητικότητας των πεζών στην πόλη του Αργοστολίου.

Με την απόφαση του Δήμου Αργοστολίου το Σάββατο 16 Νοεμβρίου εγκρίθηκε η προγραμματική σύμβαση με το Λιμενικό Ταμείο και συγκεκριμένα η Αρθ. Απόφας. 235/19 με θέμα: Περί έγκρισης του σχεδίου της προγραμματικής σύμβασης και της υπογραφής της, μεταξύ του Δημ. Λιμενικού Ταμείου Κεφαλονιάς και Ιθάκης και του Δήμου Αργοστολίου για την υποβολή της πρότασης: «Σύστημα αποσυμφόρησης κυκλοφοριακού φόρτου με έξυπνα και συνδυασμένα συστήματα διαχείρισης της κυκλοφορίας καθώς και διευκόλυνση της κινητικότητας των πεζών στην πόλη του Αργοστολίου και παροχή εξουσιοδότησης στον Πρόεδρο για υπογραφή της.

Η Πρόσκληση όμως με κωδικό ΙΟΝ84, Α/Α ΟΠΣ ΕΣΠΑ: 3864 έληγε στις 18 Νοεμβρίου 2019 ώρα 14:00 και ο δήμος Αργοστολίου ως αναθέτουσα αρχή δεν κατάφερε να υποβάλει τεχνικό δελτίο! Και κατά συνέπεια την πρόταση!

Συνεπώς, η απόφαση του Δήμου Αργοστολίου 77/2019 που λήφθηκε στις 16 Νοεμβρίου 2019 δεν εκτελέστηκε αφού δεν κατάφερε ο δήμος να συμπληρώσει ένα τεχνικό δελτίο για να το στείλει «on time» στην Κέρκυρα.

Έτσι τα χρήματα χάθηκαν και έμεινε η διαφήμιση του έργου…!