Χαροκόπειο Εργαστήριο Κεφαλονιάς: Ανακαλύπτοντας πτυχές της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας [εικόνες]
Πολιτισμός
01/04/2023 | 09:57

Την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η πολιτιστική δράση για τους εκπαιδευτικούς της Δ.Δ.Ε. Κεφαλληνίας, στο πλαίσιο του Τοπικού Θεματικού Δικτύου: «Γεωπάρκο Κεφαλονιάς και Ιθάκης: Φύση και Πολιτισμός», που διοργάνωσε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλληνίαςδια της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων και της Υπεύθυνης του Ε.Κ.Φ.Ε. Κεφαλονιάς και Ιθάκης σε συνεργασία με το Χαροκόπειο Εργαστήριο Κεφαλονιάς με θέμα:

«Χαροκόπειο Εργαστήριο Κεφαλονιάς:

Ανακαλύπτοντας πτυχές της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας»

Σκοπός της δράσης ήταν η ενημέρωση των συμμετεχόντων για την ιστορία, τον ρόλο και τη σπουδαιότητα του Χαροκόπειου ΕργαστηρίουΚεφαλονιάς, αλλά και η επαφή τους με την Κεφαλονίτικη παραδοσιακή κεντητική τέχνη, η οποία είναι ένα σημαντικό κομμάτι της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας.

Οι συμμετέχοντες/ουσες είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν την αναπαράσταση του Επτανησιακού σπιτιού του τέλους του 19ου αιώνα και αρχών του 20ουαιώνα και την πλούσια συλλογή κειμηλίων και έργων χειροτεχνίας της παραδοσιακής Επτανησιακής κεντητικής τέχνης για στολισμό και οικιακή χρήση, στην έκθεση του Χαροκόπειου Εργαστηρίου.

Ευχαριστούμε θερμά το Διοικητικό Συμβούλιο του Χαροκόπειου Εργαστηρίου, τον κ. Κωνσταντίνο Στάβερη, Πρόεδρο της Διαχειριστικής Επιτροπής, την κα. Στάμω Σκλαβουνάκη, Πρόεδρο της Επιτροπής Κυριών και Έφορο του Ιδρύματος, την κα. Ελένη Αντωνάτου, Γραμματέα της Διαχειριστικής Επιτροπής και την κα. Χριστίνα Τζωρτζάτου, Υπεύθυνη του Εργαστηρίου, για την πραγματοποίηση της εξαιρετικά ενδιαφέρουσας πολιτιστικής δράσης.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer