Νέος άθλος στο Μπέρμιγχαμ
«Χάλκινη» παγκόσμια πρωταθλήτρια η Στεφανίδη!
e – sports
04/03/2018 | 10:25

Την πλούσια συλλογή μεταλλίων στις κορυφαίες διοργανώσεις εμπλούτισε η Κατερίνα Στεφανίδη, παίρνοντας την τρίτη θέση με 4.80μ. στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου του Μπέρμιγχαμ!

Σε έναν από τους πιο συναρπαστικούς τελικούς των τελευταίων ετών στο αγώνισμα, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια βρέθηκε μια «ανάσα» από τον αποκλεισμό, έμεινε «ζωντανή» με ατσάλινη ψυχραιμία και κατέκτησε παλικαρίσια μια θέση στο βάθρο.

Ο αγώνας ήταν πολύ υψηλού επιπέδου, με έξι αθλήτριες να περνούν τα 4,70μ. (ύψος από όπου ξεκίνησε τις προσπάθειές της η Στεφανίδη), ενώ πέντε προχώρησαν στα 4,80μ.

Η Στεφανίδη πέρασε με την πρώτη τα 4,70μ, με τη δεύτερη τα 4,75μ., ενώ στα 4,80μ. -και ενώ βρισκόταν εκτός μεταλλίων- τα βρήκε σκούρα.

Σε εκείνο το σημείο απέδειξε γιατί ανήκει στις κορυφαίες αθλήτριες παγκοσμίως, περνώντας το με ψυχραιμία στην τρίτη προσπάθεια και σε συνδυασμό με τον αποκλεισμό της -μέχρι εκείνο το σημείο τρίτης- ΜακΚάρτνεϊ, η Στεφανίδη εξασφάλισε μια θέση στο βάθρο.

Η αλάνθαστη μέχρι εκείνη τη στιγμή Σιντόροβα πέρασε με την πρώτη και τα 4,85μ. αναγκάζοντας τις Στεφανίδη και Μόρις να ανεβάσουν τον πήχη στα 4,90μ., ύψος που δεν κατάφερε να περάσει η Ελληνίδα.

Με την τρίτη θέση σταματάει το τρομερό σερί 19 νικών που διατηρούσε η Κατερίνα Στεφανίδη σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ αυτό είναι το δεύτερο σερί χάλκινο μετάλλιο που κατακτά σε Παγκόσμιο κλειστού στίβου, μετά από εκείνο στο Πόρτλαντ.

Να πούμε, τέλος, πως το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η απίθανη Σάντι Μόρις με 4.95 και δεύτερη τερμάτισε, τελικά, η Σιντόροβα με 4.90.

Πηγή: sport-fm.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ