Αγνοείτο από τις 13 Ιουνίου
Bρέθηκε σώος ο 73χρονος Γάλλος στους Βαρδιάνους
Κοινωνία
19/06/2017 | 00:05

Σώος βρέθηκε σήμερα ο 73χρονος αλλοδαπός που επέβαινε στο ιστιοφόρο σκάφος «TARTIFLETTE 2», σημαίας Μεγάλης Βρετανίας και το οποίο αγνοείτο από τις 13 Ιουνίου.
Το σκάφος εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή Βαρδιάνοι νότια της Κεφαλονιάς όπου είχε προσαράξει. Το ιστιοφόρο είχε αποπλεύσει από λιμάνι της Γαλλίας με προορισμό λιμάνι της Καλαμάτας και στις 13 Ιουνίου ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης από το Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης Ιταλίας (MRCC ROME), για περιστατικό αγνοούμενου ιστιοφόρου σκάφους με μοναδικό επιβαίνοντα τον 73χρονο, ο οποίος είχε τελευταία επικοινωνήσει με τους δικούς του το απόγευμα της 07/06/17, ενώ βρισκόταν εν πλω στη θαλάσσια περιοχή Καλαβρίας Ιταλίας.

Υπό το συντονισμό του Ε.Κ.Σ.Ε.Δ. πραγματοποιήθηκαν έρευνες από περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος προς εντοπισμό του ιστιοφόρου, στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή των νήσων Λευκάδας, Κεφαλληνίας και Ζακύνθου, καθώς και από ιδιωτικά σκάφη.

Παράλληλα, απογειώθηκε αεροσκάφος του Λιμενικού Σώματος, ενώ έρευνες διενεργήθηκαν και από ξηράς με περιπολικά οχήματα του Λιμενικού στις ακτές των νήσων Κέρκυρας, Λευκάδας, Ιθάκης, Κεφαλληνίας, Ζακύνθου και των περιοχών αρμοδιότητας Λιμενικών Αρχών Πρέβεζας, Πύλου και Καλαμάτας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer