Τα κρασιά που παράγονται στα νησιά θεωρούνται ιδιαίτερες γεύσεις καθώς συνδυάζουν κάτι από την αλμύρα της θάλασσας, κάτι από τη γλυκόξυνη γεύση των σταφυλιών και κάτι από τη φρεσκάδα του αέρα
Bloomberg: Από Κεφαλονιά, Σαντορίνη, Κρήτη προέρχονται τα διασημότερα ελληνικά κρασιά
e Gastronomie
07/08/2016 | 10:14

Τα κρασιά που παράγονται στα νησιά θεωρούνται ιδιαίτερες γεύσεις καθώς συνδυάζουν κάτι από την αλμύρα της θάλασσας, κάτι από τη γλυκόξυνη γεύση των σταφυλιών και κάτι από τη φρεσκάδα του αέρα.

Κορσική, Σαρδηνία, Ίσκια και Σαντορίνη, Κεφαλονιά, Κρήτη-από ελληνικά νησιά-είναι οι πρωταγωνιστές των μεσογειακών οίνων.

Όσον αφορά στην Ελλάδα, σύμφωνα με το Βloomberg ελάχιστα είναι τα ελληνικά νησιά που παράγουν εξαιρετικά κρασιά και τα οποία προωθούνται για εξαγωγές. Τα πιο γνωστά είναι εκείνα της Σαντορίνης, ενός νησιού που γεμίζει από τουρίστες. Κάθε καλοκαίρι, οι επισκέπτες του νησιού συνωστίζονται στα σοκάκια του για να θαυμάσουν το ιδιαίτερο τοπίο που συνθέτουν οι μαύρες παραλίες σε αντίθεση με τα λευκά σπίτια στους λόφους. Το να πίνει κάποιες ένα τοπικό κρασί, όπως είναι το Ασύρτικο, το οποίο έχει έντονη γεύση και γήινα στοιχεία, σίγουρα τον «ταξιδεύει» εκεί.

Ένα καταπράσινο ελληνικό νησί, το οποίο έχει αμμώδεις παραλίες που σε καλούν να περπατήσεις επάνω τους με γυμνά πόδια έχει επίσης καλή παραγωγή κρασιών. Πρόκειται για την Κεφαλονιά, η οποία είναι και το μόνο νησί από όλο το Ιόνιο που ξεχωρίζει για τα κρασιά της. Τέλος, δεν θα μπορούσε να μείνει εκτός της λίστας η Κρήτη, η οποία είναι γνωστή για τα αρχαιολογικά της μνημεία  όπως είναι η Κνωσός, οι υπερπολυτελείς βίλλες αλλά και η παράδοση 4.000 ετών που έχει το νησί στην παρασκευή κρασιών.

Πηγή: insider.gr

eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ