Δεν μπορούν να "πιάσουν" τα αρματαγωγά
Bατραχάνθρωποι στην Κεφαλλονιά!
Κοινωνία
05/02/2014 | 00:40

Την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα λιμάνια της Κεφαλλονιάς αντιμετωπίζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις με αποτέλεσμα να ετοιμάζονται να μεταβούν στο νησί υποβρύχιοι καταστροφείς της Διοικήσεως Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ) του Πολεμικού Ναυτικού για να κάνουν αναγνωρίσεις ακτών, προκειμένου στη συνέχεια να προσαιγειαλωθούν εκεί τα αρματαγωγά!

Όσο και αν αυτά ακούγονται εξωπραγματικά, εντούτοις είναι ενδεικτικά της εξαιρετικά δύσκολης καταστάσεως που βρίσκεται το νησί μετά τους δύο ισχυρότατους σεισμούς που έπληξαν το νησί με διαφορά μιας εβδομάδος.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, σε λίγη ώρα το C-130H που είχε πάει νωρίτερα με υλικά και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ στο νησί, αφού φορτωθεί με επιπρόσθετο υλικό και μια ομάδα υποβρύχιων καταστροφέων θα απογειωθεί και πάλι για το σεισμόπληκτο νησί.

Στο νησί, που βρίσκεται ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, οι βατραχάνθρωποι θα βουτήξουν για να ελέγξουν τα κρηπιδώματα των λιμανιών, ώστε να είναι σίγουροι ότι το έδαφος θα «αντέξει» τα βαρέα οχήματα και μέσα που θα αποβιβαστούν από τα αρματαγωγά, και σε περίπτωση που υπάρχουν σοβαρά προβλήματα, τότε θα σπεύσουν στις πιθανές ακτές προσαιγειαλώσεως των αρματαγωγών, προκειμένου να ελέγξουν τους πυθμένες τους ώστε να είναι ασφαλείς για να βγουν τα πλοία του ΠΝ και να «πιάσουν» στην ακτή χωρίς κανένα πρόβλημα.

Επιπροσθέτως, έγινε γνωστό, ότι με το δεύτερο αρματαγωγό, το «ΙΚΑΡΙΑ», που ακόμα φορτώνει στο Σκαραμαγκά, έχουν φορτωθεί μεγάλος αριθμός υδροφόρων οχημάτων, χημικές τουαλέτες καθώς και μία πλήρης κινητή μονάδα αφαλατώσεως θαλασσινού νερού του 747 Ειδικού Τάγματος Μηχανικού, καθώς και πλήθος άλλων υλικών που συγκεντρώθηκαν με μέριμνα της ΑΣΔΥΣ, σε εφαρμογή του σχεδίου «Δευκαλίων». Το πρώτο αρματαγωγό, το «ΧΙΟΣ», βρίσκεται από χθες στην Κεφαλλονιά, μη μπορώντας να πιάσει σε λιμάνι και μεταφέροντας τα όποια υλικά και μέσα ευρισκόμενο στα ανοικτά του λιμανιού, «ανοίγοντας» τον καταπέλτη του σε φέρυ-μποτ που το προσεγγίζουν για το σκοπό αυτό.

ploio-gia-seismopliktoys

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer