Αυγενάκης: «Η ανάπτυξη της Λευκάδας δεν μπορεί να επιτευχθεί δίχως τις απαραίτητες υποδομές»
Πολιτική
12/05/2018 | 16:03

«Η Λευκάδα αποτελεί πυλώνα του στρατηγικού μας σχεδίου για την επιστροφή της χώρας μας στην ανάπτυξη, την πρόοδο και την ευημερία. Η Λευκάδα είναι ένας ευλογημένος τόπος, προικισμένος με φυσικές ομορφιές, πλούσια παράδοση και υπέροχους ανθρώπους. Έχει, δηλαδή, όλα τα απαραίτητα συστατικά στοιχεία για να αποτελέσει ναυαρχίδα της ανάπτυξης, της ευημερίας, της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας μας στη νέα χιλιετία», τόνισε μεταξύ άλλων ο Γραμματέας της ΝΔ – Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, στο συνέδριο «Ιόνιες Ημέρες Ανάπτυξης»που διοργάνωσαν οι ΝΟΔΕ Λευκάδας, Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Ζακύνθου και Κέρκυρας.

«Βρισκόμαστε εδώ για να κάνουμε ένα γόνιμο, ουσιαστικό κι εποικοδομητικό διάλογο, να καταγράψουμε τα προβλήματα, τα αιτήματα και τις προτάσεις των κοινωνικών, επιστημονικών και παραγωγικών φορέων του νησιού, να συνομιλήσουμε με όλους τους φορείς, να συλλέξουμε πολύτιμα υλικά ώστε να συν-διαμορφώσουμε το Περιφερειακό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της ΝΔ, το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ, για το ΑΥΡΙΟ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, για το ΑΥΡΙΟ της Λευκάδας και των Λευκαδιτών», επεσήμανε ο κ. Αυγενάκης.

«Οι τρεις προτεραιότητες του σχεδίου µας είναι οι εξής:

  1. Νέες δουλειές από ιδιωτικές επενδύσεις: Για να αλλάξει το κλίμα στην οικονομία δεν αρκεί µόνο η πολιτική αλλαγή. Χρειάζεται µία αφοσιωμένη Κυβέρνηση που θα υλοποιήσει ένα τολμηρό σχέδιο αλλαγών.
  2. Ανασυγκρότηση του Κράτους και μείωση της φορολογίας: Αυτά συνδέονται, γιατί το σπάταλο και αναποτελεσματικό Κράτος χρηματοδοτείται από µία διαρκώς συρρικνούµενη φορολογική βάση. Αυτό θα σταματήσει. Θέλουμε ένα Κράτος λιτό και αποτελεσματικό.
  3. Οι πολιτικές µας για τους νέους και τους πιο αδύναμους συμπολίτες µας: Μια Ελλάδα που δεν επενδύει στη νέα γενιά δεν έχει μέλλον. Και μία κοινωνία που δεν φροντίζει τους πιο αδύνατους δεν είναι κοινωνία.

Ο Γραμματέας της ΝΔ εκτός από το γενικό πλαίσιο πολιτικών αναφέρθηκε και εξειδικευμένα στη Λευκάδα. Όπως είπε «η Λευκάδα αποτελεί πυλώνα του στρατηγικού μας σχεδίου για την επιστροφή της χώρας μας στην ανάπτυξη, την πρόοδο και την ευημερία. Η Λευκάδα είναι ένας ευλογημένος τόπος, προικισμένος με φυσικές ομορφιές, πλούσια παράδοση και υπέροχους ανθρώπους. Έχει, δηλαδή, όλα τα απαραίτητα συστατικά στοιχεία για να αποτελέσει ναυαρχίδα της ανάπτυξης, της ευημερίας, της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας μας στη νέα χιλιετία.» 

Αναφερόμενος στον τουρισμό τόνισε ότι: «Ο τουρισμός αποτελεί τη βαριά βιομηχανία και της Λευκάδας, που όμως σ\δεν έχει αξιοποιηθεί όσο πραγματικά θα μπορούσε. Αυτή τη στιγμή, η Λευκάδα είναι ο πιο οικονομικός προορισμός στο Ιόνιο. Είναι απαραίτητο να διαμορφώσουμε και να υλοποιήσουμε ένα αναπτυξιακό σχέδιο αφενός αναβάθμισης των υφιστάμενων τουριστικών υποδομών και αφετέρου δημιουργίας νέων επενδύσεων στον τουριστικό τομέα με σύγχρονες τουριστικές μονάδες. Να αναπτύξουμε τουριστική επιχειρηματική κουλτούρα που μέχρι σήμερα δεν υπάρχει».

«Ο θαλάσσιος τουρισμός έχει σημαντικές προοπτικές και μπορεί να αξιοποιηθεί σε σημαντικό βαθμό. Η δημιουργία μαρίνων, η δημιουργία υποδομών για τον τουρισμό κρουαζιέρας, καθώς και οι συμπληρωματικές υποδομές για τη στήριξη του θαλάσσιου τουρισμού είναι απαραίτητες προϋποθέσεις, τις οποίες πρέπει να εξετάσουμε προσεκτικά και με συγκροτημένο σχέδιο».

Τέλος, ο κ. Αυγενάκης αναφέρθηκε και στα θέματα υποδομών. Όπως επεσήμανε: «Η ανάπτυξη της Λευκάδας δεν μπορεί να επιτευχθεί δίχως τις απαραίτητες υποδομές:

Η κατασκευή της Αμβρακίας οδού, αποτελεί απαραίτητο έργο, ιδίως δε, μετά την ολοκλήρωση της Εγνατίας οδού και της Ιονίας οδού. Όλοι οι δρόμοι πλέον οδηγούν στη Λευκάδα, αρκεί να ολοκληρωθεί και η Αμβρακίας οδός. Δυστυχώς, ένα έργο που ξεκίνησε επί ΝΔ, σταμάτησε λόγω των ιδεοληπτικών τακτικών και της ανικανότητας της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Χαιρόμαστε, που το έργο αυτό ξανα-ξεκινά, αν και χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Στο σημείο αυτό, θέλω να επισημάνω τις συνεχείς πιέσεις της ΝΔ και προσωπικά του Βουλευτή σας, του κ. Καββαδά, για την επανεκκίνηση του έργου.

Φυσικά, η υποθαλάσσια ζεύξη της Λευκάδας αποτελεί, επίσης, ένα έργο που ξεκίνησε επί ΝΔ, αλλά σταμάτησε με την επιπόλαια και επικίνδυνη πολιτική των ΣΥΡΙΖΑΑΝΕΛ. Ο κ. Καββαδάς έχει καταθέσει από το 2013 συγκεκριμένη πρόταση, θα μας τα πει σε λίγο ο ίδιος. Ένα έργο το οποίο είναι σημαντικό και το οποίο δεσμευόμαστε να εξετάσουμε πολύ σοβαρά».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia