Αστυνομία στα πανεπιστήμια: Πώς θα γίνουν οι προσλήψεις των 1.000 ειδικών φρουρών
Οικονομία
02/06/2021 | 11:43

Ο αριθμός των υποψηφίων που θα προσληφθούν ως ειδικοί φρουροί στα Πανεπιστήμια ανέρχεται σε 400, με δυνατότητα πρόσληψης επιπλέον 600 από λίστα επιλαχόντων, τα προσόντα, τα κριτήρια και η μοριοδότηση.

Γνωστή έγινε από την Ελληνική Αστυνομία η προκήρυξη για τον διαγωνισμό πρόσληψης των 1.000 (400+600) ειδικών φρουρών για τα Πανεπιστήμια της χώρας και έτσι έγιναν γνωστό το πώς θα προσληφθούν.

Με την προκήρυξη καθορίζονται οι προϋποθέσεις για την συμμετοχή στον διαγωνισμό και τα προσόντα των υποψηφίων, τα δικαιολογητικά που απαιτούνται, καθώς και όλες οι λεπτομέρειες που αφορούν τους ενδιαφερόμενους.

Υπενθυμίζεται ότι ο αριθμός των υποψηφίων που θα προσληφθούν ως ειδικοί φρουροί ανέρχεται σε 400, με δυνατότητα πρόσληψης επιπλέον 600 από λίστα επιλαχόντων, αν και όταν παραστεί ανάγκη εντός εννέα μηνών από την πρόσληψη των αρχικώς επιτυχόντων, αναφέρεται σχετικά. Οι σχετικές αιτήσεις θα πρέπει να γίνουν έως τις 30 Ιουνίου. Όσοι πληρούν τα προσόντα και με βάση τον αριθμό των προσλαμβανόμενων, θα περάσουν, ακόμα, υγειονομικές και ψυχοτεχνικές εξετάσεις.

Οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί θα συγκροτήσουν τις Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ) με τη δυνατότητα πρόσληψης επιπλέον 600 ατόμων από λίστα επιλαχόντων, αν και όταν παραστεί ανάγκη, εντός εννέα μηνών από την πρόσληψη των αρχικώς επιτυχόντων.

Πηγή:dikaiologitika.gr

eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ