ΑΣΕΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ: “Θα φέρουμε την πρώτη παγκόσμια αθλητική διοργάνωση στην χώρα την περίοδο Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου στο νησί”
Αθλητισμός
18/06/2022 | 11:00

Οι άνθρωποι του αθλητισμού δεν πρέπει να κάνουν πολιτική με συναισθηματισμούς και προπαγάνδα αν θελουν να αναγάγουν τον αθλητισμό σαν εργαλείο πρόληψης κατά των εξαρτητικών συμπεριφορών και την βελτίωση της ψυχικής υγείας των αθλουμένων .
Ένα μεγάλο πρόβλημα που έχω συναντήσει από το 2000 έως και σήμερα γυρίζοντας σε πολλά γήπεδα της χώρας είναι η εργαλειοποίηση του αθλητισμού για πολιτικη σκοπιμότητα .
Ζώντας , ταξιδεύοντας όμως σε πολλές χώρες στο εξωτερικό όλα αυτά τα χρόνια έμαθα ότι αυτό που μπορεί να διορθώσει αυτή την νοοτροπία είναι μόνο η ευγενής άμιλλα που μαθαίνεις στον αθλητισμό .
Δηλαδή : ένας σωστά αθλούμενος το πρώτο πράγμα που μαθαίνει είναι οι κανόνες ασφαλείας του εκάστοτε αθλήματος ,
ο σεβασμός του αθλητικού χώρου σαν να είναι το δεύτερο σπίτι του ,
και ο σεβασμός απέναντι στο σώμα του .
Έχοντας αυτά τα εργαλεία μπορεί να καλλιεργήσει άνετα το άθλημα που επιλέγει και να συντηρήσει τις αντίστοιχες υποδομές με στόχο πάντα την βελτιώσει και το εκσυγχρονισμό τους .
Όλα αυτά λυπάμαι που θα το πω αλλά δεν τα έχω συνάντηση σε κανένα δημόσιο αθλητικό χώρο στην χώρα μας .
Όταν αποφάσισα να έρθω να μείνω μόνιμα στην Κεφαλονιά το 2018 μου έλεγαν οι φίλοι μου γιατί επέλεξα το νησί αφού στο χώρο τον αθλητικό που δραστηριοποιούμε δεν έχει τίποτα .
Είπα , για αυτό το λόγο ακριβώς
θέλω πρώτα να ξεκουραστώ και μετά να αρχίσω να χτίζω κάτι από την αρχή με αθλητικό τρόπο .
Υπήρχε και η ατυχία της πανδημίας όμως οι βάσεις που πρόλαβα και έβαλα σε ανθρώπους που απλώς γνώριζαν το άθλημα σαν χόμπι .
Ήταν αρκετές στο να ωριμάσουν και τώρα να έχουμε ένα νέο σωματείο που ονομάζετε ΑΣΕΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ & ΙΘΑΚΗ ,
Απασχολεί αρκετά παιδιά και αρκετούς ενήλικες χομπίστες χωρίς συνδρομές μέχρι στιγμής
Καθώς ο Δήμος μας παρέχει χώρο προπονήσεις και γραφεία δωρεάν όπως όφειλε .( αφού δεν χρεώνουμε στον λαό τίποτα )
Ο Δήμος , η περιφέρεια , οπως και αρκετοί δημότες βοήθησαν το σωματείο να ανεβεί στην Β εθνική κατηγορία Ελλάδος σε αγωνιστικό κομμάτι , να αναδείξουν την προσπάθεια ότι τα άτομα με αναπηρίες μπορούν να ενταχθούν στην κοινωνία μέσα από τον αθλητισμό .
Και σε αποκορύφωμα να φέρουμε την πρώτη παγκόσμια αθλητική διοργάνωση στην χώρα την περίοδο Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου στο νησί .
Εγώ θέλω να πω ότι μαζί όλοι μπορούμε να τα καταφέρουμε άλλωστε το λέει και το όνομα του σωματείου : ΑΣΕΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ & ΙΘΑΚΗ

eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia