Άρης Σερβετάλης: Η πρώτη δήλωση -«Δε μετέχω σε πιστοποιημένο ντάνιασμα ανθρώπων»
Life
24/11/2021 | 07:30

Η πρώτη αντίδραση Σερβετάλη μετά τη θύελλα αντιδράσεων.

Απάντηση στους επικριτές του για την αποχώρησή του από το θεατρικό έργο «Ρινόκερος» που παιζόταν στο Θέατρο Κιβωτός, έδωσε σήμερα (23/11) ο Άρης Σερβετάλης.

«Η απόφαση να αποχωρήσω από την θεατρική παράσταση Ρινόκερος πάρθηκε καθώς αδυνατώ να υποστηρίξω τον διαχωρισμό ανθρώπων που επιβάλλουν τα νέα μέτρα.

Η παραγωγός εταιρεία και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Κιβωτός και σκηνοθέτης της παράστασης Γιάννης Κακλέας ήταν ενήμεροι για τις απόψεις μου. Από τον Ιούλιο και βλέποντας την πρόθεση της πολιτείας να απαγορεύσει την είσοδο σε μη εμβολιασμένους είτε με έμμεσο είτε με άμεσο τρόπο, τους ενημέρωσα πως δεν μπορώ να συμμετέχω σ’ αυτό το εγχείρημα κι ανακοίνωσα πως εάν τα θέατρα λειτουργήσουν στο μέλλον μόνο για εμβολιασμένους θα αποχωρήσω από την παράσταση.

Πρότεινα την αντικατάστασή μου κι έθεσα τον εαυτό μου στην διάθεσή τους ώστε να βοηθήσω στην ομαλή ένταξη νέου μέλους. […] Αδυνατώ να μετέχω σε ένα ”πιστοποιημένο” ντάνιασμα ανθρώπων. Κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και έχει δημιουργηθεί από τον Θεό με την ελευθερία ακόμη και να τον αρνηθεί. Δεν είμαστε αγέλη. Είμαστε άνθρωποι που αγωνιζόμαστε να φανερώσουμε το πρόσωπό μας», γράφει μεταξύ άλλων στον προσωπικό λογαριασμό του στο Instagram.

Δείτε ολόκληρη την ανάρτησή του:

Νωρίτερα σήμερα, ο ηθοποιός Χάρης Τζωρτζάκης τόνισε σε δημοσίευσή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter: «Αναμένουμε δήλωση του Σερβετάλη που να λέει ότι δεν ξαναπάει στο Άγιον Όρος γιατί δεν δέχεται τον διαχωρισμό των ανθρώπων σε άντρες και γυναίκες».

Επιπλέον, μιλώντας στην εκπομπή «T-Live», o Χάρης Τζωρτζάκης επεσήμανε:

«Στο Άγιον Όρος υπάρχει ένας αποκλεισμός εδώ και αιώνες που απαγορεύει στις γυναίκες να εισέλθουν σε έδαφος της πατρίδας μας. Δεν είδα ποτέ καμία δήλωση που να λέει ότι ”εγώ δεν θα ξαναπάω μέχρι να αρθεί ο αποκλεισμός των γυναικών”. O καθένας κάνει ό,τι νομίζει και κρίνεται γι’ αυτά που πράττει. Α λα καρτ όμως δικαιώματα και α λα καρτ αντίδραση για την ελευθερία δεν υπάρχει».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε η ηθοποιός Χρύσα Ρώπα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Alpha»:

«Καταλαβαίνω να βλάψει το ταμείο του θεάτρου. Το καταλαβαίνω αυτό. Αυτό, αυτό το νέο μέτρο. Αλλά ιδεολογικά κάποιος να σηκωθεί να φύγει; Γιατί να φύγει; Επειδή οι ανεμβολίαστοι δεν… Προφανώς, δεν θέλουν και οι ανεμβολίαστοι, να μπουν στο θέατρο. Αυτά είναι κάποια μέτρα που ελήφθησαν… Δίκαια ή άδικα είναι ο μόνος τρόπος κατά τη γνώμη των ειδικών, των γιατρών, να λάβουν τα μέτρα τους για να αντιμετωπιστεί ένα πρόβλημα, το οποίο είναι παγκόσμιο».

«Έχω χάσει τρεις φίλους, παιδικούς μου φίλους στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι δε εμβολιάστηκαν για θρησκευτικούς λόγους, και το πληρώσανε. Οι επιλογές μας στη ζωή έχουν συνέπεια. Όλες οι επιλογές μας», προσέθεσε η καλλιτέχνιδα.

Πηγή: ieidiseis.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ