Πειθάρχησαν στα αυστηρά μέτρα
Αργοστόλι: Πόλη-φάντασμα λόγω κορωνοϊού -Άδειοι δρόμοι, κλειστές καφετέριες [πρωτόγνωρες εικόνες]
Κοινωνία
14/03/2020 | 13:19

Ρεπορτάζ Ανδρέας Αρβανιτάκης

 

“Άδεια η πόλη πού πήγαν όλοι” τραγουδάει ο Παπακωνσταντίνου και δεν θα μπορούσε να ταιριάζει περισσότερο ο παραπάνω στίχος για να περιγράψει την κατάσταση στην πρωτεύουσα του νησιού μας.

Άδειοι δρόμοι, κλειστά μαγαζιά, έρημες πλατείες συναντάει κανείς περπατώντας στο Αργοστόλι με την πανδημία του κορωνοϊού covid 19 να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και στη χώρα μας.

Τηρώντας τις επιταγές της πολιτείας επαγγελματίες και πολίτες λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας απέναντι στον ιό που έχει απλωθεί πλέον σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη μας.

Την ίδια ώρα στα σούπερ μάρκετ η κίνηση είναι ελαφρώς αυξημένη όχι όμως σε σημείο που να μιλάει κανείς για πανικό. Τα ράφια είναι γεμάτα και το προσωπικό φοράει γάντια ακουμπώντας τα προϊόντα. Θα μπορούσε κανείς να περιγράψει την κίνηση στα σούπερ μάρκετ ως τη συνήθη τέτοια ημέρα της εβδομάδας.

Αυτό που είναι βασικό να κατανοήσουμε όλοι μας είναι ότι χρειάζεται μόνο στάση υπευθυνότητας και τήρηση των κανόνων ασφαλείας και όλα θα πάνε καλά. Εχθρός, ίσως μεγαλύτερος και από τον ίδιο τον ιό, είναι ο πανικός. Γι αυτό όλοι ψυχραιμία, μένουμε σπίτι μας, όσο μπορούμε περισσότερο και ακολουθούμε τις οδηγίες των λοιμοξιολόγων.

Το φωτορεπορτάζ είναι του Νάσου Σωτηρίου.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer