Αράχωβα: Στο Ανθρωποκτονιών η υπόθεση του χάσκι –Γιατί ξεκινούν οι έρευνες από το μηδέν
Κοινωνία
08/12/2023 | 19:25

Από το μηδέν ξεκινούν οι έρευνες για την κακοποίηση και τον βασανισμό μέχρι θανάτου του Όλιβερ, του χάσκι στην Αράχωβα. Την οργή και τον αποτροπιασμό της ελληνικής κοινωνίας προκαλεί ο βασανισμός του Όλιβερ και το γεγονός ότι ο δράστης παραμένει άφαντος. Τις τελευταίες ώρες στα social media, γίνεται κάλεσμα σε μποϊκοτάζ της Αράχωβας, πλημμυρίζοντας με το hashtag #cancelarahova, προκειμένου να σπάσει η ομερτά.

Σύμφωνα με το MEGA, το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει οι έρευνες για τον θάνατο του χάσκι, έφερε εξελίξεις στην υπόθεση.

Ειδικότερα, οι έρευνες ξεκινούν από την αρχή και η υπόθεση περνά στα χέρια του τμήματος Ανθρωποκτονιών, αν και πρόκειται για θάνατο ζώου. Στελέχη του τμήματος έχουν μεταβεί στην Αράχωβα ενώ η σορός του Όλιβερ θα μεταφερθεί για ενδελεχή εξέταση σε πανεπιστήμιο της χώρας. Επιπλέον, θα κληθούν να δώσουν καταθέσεις εκ νέου όσοι έχουν εμπλακεί στην υπόθεση με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές θα προχωρήσουν σε άρση απορρήτου των επικοινωνιών, προκειμένου να διαπιστώσουν ποια άτομα βρίσκονταν στο σημείο που κακοποιήθηκε ο Όλιβερ.

Γιατί ελέγχεται ο ιδιοκτήτης του Όλιβερ

Σύμφωνα με πληροφορίες, το απόγευμα της Πέμπτης, κλήθηκε να καταθέσει ο ιδιοκτήτης του χάσκι για τέταρτη φορά.

Η αστυνομία έχει στα χέρια της 6 βίντεο από την περιοχή, χωρίς ωστόσο να δείχνουν κάτι που να οδηγούν έστω σε κάποιον ύποπτο. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, δύο από αυτά τα βίντεο δείχνουν το χάσκι να κινείται μόνο του δίνοντας την εικόνα ενός εγκαταλελειμμένου, ταλαιπωρημένου και γενικά απεριποίητου ζώου.

Και ένας λόγος για τον οποίο ζητούνται εξηγήσεις από τον κηδεμόνα του είναι αυτός ακριβώς, αφού με τον ισχύοντα νόμο για τα ζώα συντροφιάς, φέρει ευθύνη για αυτή την εικόνα του σκύλου και φυσικά για την ασφάλεια και την προστασία του.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer