Θα επικρατήσει λογική και αυτοσυγκράτηση;
Αψηφούν τις συστάσεις της Κυβέρνησης πολλοί Κεφαλλονίτες – Γέμισαν κόσμο παραλίες και λιμάνι [εικόνες]
21/03/2020 | 14:13

Ρεπορτάζ Ανδρέας Αρβανιτάκης

Μακάριοι και χαρωποί πολλοί Κεφαλλονίτες δεν φαίνεται να πτοήθηκαν από τις συστάσεις του πρωθυπουργού και σήμερα ξεχύθηκαν σε παραλίες και άλλα μέρη απολαμβάνοντας τον ανοιξιάτικο ήλιο παρέα με φίλους και αγαπημένους. Τι κι αν οι νεκροί στη χώρα μας αυξάνονται διαρκώς, τι κι αν όλος ο πλανήτης βρίσκεται επί ποδός πολέμου ενόψει της απειλής του θανατηφόρου κορωνοϊού, τι κι αν χθες στη γειτονική Ιταλία 627 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, σε πολλούς Κεφαλλονίτες δεν ιδρώνει το αυτί τους.

Χαρακτηριστικό του κλίματος είναι το γεγονός ότι παραλίες όπως ο Πλατύς Γιαλός έχουν γεμίσει από κόσμο, που απολαμβάνουν τη θάλασσα και την άμμο.

Ας ελπίσουμε να μην πληρώσουμε όλοι οι κάτοικοι του πανέμορφου νησιού μας ακριβά τη «γενναιότητα» αυτών που επέλεξαν να αψηφήσουν τις συστάσεις και τα μέτρα προφύλαξης της πολιτείας.

Από την άλλη πλευρά τα μέτρα της κυβέρνησης για περιορισμό των μετακινήσεων στα νησιά φαίνεται πως πιάνουν τόπο. Χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ενώ μέχρι πριν λίγες ημέρες τα πλοία της γραμμής έφταναν στο νησί μας με 150 και πλέον άτομα επιβαίνοντες, πλέον αυτός ο αριθμός δεν ξεπερνάει τα 30 στην πλειονότητά τους προσωπικό που εργάζεται στην τροφοδοσία των καταστημάτων που έχουν μείνει ανοιχτά.

Μένει τώρα να δούμε αν τελικά θα επικρατήσει η λογική και η αυτοσυγκράτηση έστω και την ύστατη αυτή ώρα και άτομα, που ενδεχομένως να είναι φορείς του ιού και τα οποία έχουν έρθει από Αθήνα το τελευταίο διάστημα δεν θα μετατρέψουν το νησί μας σε μία ακόμα εστία μόλυνσης και διάδοσης του φονικού covid 19.

Σε κάθε περίπτωση και με δεδομένο ότι αυτή η χαλαρότητα από πλευράς των πολιτών δεν αποτελεί μεμονωμένο φαινόμενο του νησιού μας, η κυβέρνηση θα πρέπει ενδεχομένως να εξετάσει την λήψη ακόμα δραστικότερων μέτρων το εξαιρετικά κρίσιμο διάστημα που έρχεται.

Οι χαρακτηριστικές φωτογραφίες από τον Πλατύ Γιαλό.