Απρόσμενη εξέλιξη
Ο γνωστός εικαστικός Κώστας Ευαγγελάτος δηλώνει ότι είχε υπογράψει για Δημοτική Πινακοθήκη “Σπ. Βικάτος” και όχι για “Μουσείο Σκλάβου”
Πολιτισμός
24/11/2020 | 18:05

Μια απρόσμενη εξέλιξη είχαμε στο θέμα της χρήσης του κτιρίου της πρώην τράπεζας της Ελλάδος καθώς ο γνωστός ο Κεφαλλονίτης εικαστικός καλλιτέχνης Κώστας Ευαγγελάτος με δημόσια παρέμβασή του ξεκαθαρίζει ρητά και κατηγορηματικά πως ο ίδιος είχε υπογράψει για δημιουργία Δημοτικής Πινακοθήκης προς τιμήν του Σπύρου Βικάτου και όχι για μουσείο Σκλάβου.

Ας διαβάσουμε όμως αναλυτικά την ανάρτηση του συμπατριώτη μας εικαστικού:

Προς τους απανταχού συμπολίτες μου, φιλότεχνους που αυτές τις μέρες μου τηλεφωνούν επίμονα…Φίλοι μου με αφορμή την απόφαση για την μετατροπή του πρώην κτιρίου της Τραπέζης της Ελλάδος, που αγοράστηκε σε πολύ χαμηλη τιμή από τον Δήμο Αργοστολίου το 2009 μετά από συλλογή υπογραφών ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΏΝ και διανοουμένων, ώστε να γίνει Δημοτική Πινακοθήκη στην πόλη μας, το οποίο δυστυχώς δεν παραγματοποιήθηκε, σε Μουσείο του γλύπτη Γεράσιμου Σκλάβου, σε μια δύσκολη πανταχόθεν περίοδο, όπως η σημερινή μόνο ευχές επίτευξης Έχω να δώσω.

Βέβαια η ουσιαστική, νομική και ηθική πραγματικότητα είναι ως συνήθως άλλη…Αυτή τη φορά όμως δεν θα πέσω στην παγίδα να την αναφέρω με στοιχεία όπως το 2011 με ανοικτή μου επιστολή που δημοσιεύτηκε πανελλήνια . ( μπορείτε να την διαβάσετε στο portal της εφ. Ημερήσιος, με τίτλο -κάθε εμπόδιο για καλό…! Την χρονιά δηλαδή που αντι για Δημοτική Πινακοθήκη το κτίριο έγινε “αξιοπρεπές” Δημαρχείο.

10 χρόνια μετά την τεράστια απραξία επι του θέματος, ότι και να γίνει θάναι θετικό … Απλά μόνο αναφέρω την προσωπική άποψη και πρόταση η ονομασία του κτιρίου να είναι ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ-ΣΠΥΡΟΣ ΒΙΚΑΤΟΣ. Με πλήρη συναίσθηση σεβασμού, αισθητικής και ιστορικής γνώσης για τον φτωχό Αργοστολιώτη ζωγράφο που διέπρεψε επάξια στην εποχή του και δίδαξε για τριάντα χρόνια στην ΑΣΚΤ .

Τιμητικά να μπορούν να ονομαστούν αίθουσες της Πινακοθήκης με ονόματα σημαντικών καλλιτεχνών και δωρεών, όχι παραχωρήσεων ή χρησιδανείων. Εφόσον βέβαια υπάρξει πλήρης και ισόβια νομική υπόσταση της ίδιας της Πινακοθήκης, όπως έχει γίνει σε όλες τις ανάλογες σοβαρές περιπτώσεις,,,

Αυτά τα ολίγα μετ’ ευχών…!!

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer