Η πιο δροσιστική εμπειρία του Καλοκαιριού
Απόλυτα πετυχημένη η χθεσινή ημέρα του SeaNema -Τι θα δούμε απόψε
01/08/2018 | 14:51

Ύστερα από την απόλυτη επιτυχία του χθεσινού secret screening και της προβολής στον Πλατύ Γιαλό, Σας περιμένουμε όλους στον Πλατύ Γιαλό και παράλληλα στη Μαρίνα Αργοστολίου (Δράπανο) και στο Κτήμα Χαριτάτου (Ληξούρι) στις 21.30 για να δούμε ταινίες δίπλα στη θάλασσα, δίπλα στη γέφυρα και μέσα στα αμπέλια.

 

Στον Πλατύ Γιαλό θα προβληθούν το βραβευμένο στο Φεστιβάλ Βερολίνου, αισιόδοξο, Ένα Αξέχαστο Καλοκαίρι (Summer 93) (97′)  της Κάρλα Σιμόν και οι ταινίες μικρού μήκους, του Εθνικού μας Διαγωνιστικού Τμήματος, Ουρανία της Δέσποινας Κούρτη και Copa-Loca του Χρήστου Μασσαλά, παρουσία της σκηνοθέτιδος και της πρωταγωνίστριας αντίστοιχα.

 

Στη Μαρίνα Αργοστολίου (Δράπανο) στις 21.30, στο πλαίσιο του φετινού μας αφιερώματος Χωρίς την αγάπη σου θα ήμουνα μόνος, που σκοπό έχει την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τα ΛΟΑΤΚΙ δικαιώματα, θα προβληθεί η βραβευμένη σε Sundance και Φεστιβάλ Βερολίνου ταινία Του Θεού η Χώρα (God’s Own Country) (104′) του Φράνσις Λι, παρουσία του πολυβραβευμένου βρετανού Σκηνοθέτη, με τον οποίον θα ακολουθήσει συζήτηση. Στο ίδιο μέρος θα προηγηθεί η προβολή της μικρού μήκους ταινίας Manodopera του Λουκιανού Μοσχονά, παρουσία του σκηνοθέτη καθώς και πρόλογος και για τις δύο ταινίες από τον  επίκουρο Καθηγητή Παν/μίου Πατρών Γιώργο Σαμπατακάκη.

 

Στο Κτήμα Χαριτάτου θα προβληθεί το βραβευμένο στο Φεστιβάλ Βερολίνου ντοκιμαντέρ Obscuro Barroco (59′) της Ευαγγελίας Κρανιώτη, με πρόλογο από τη διεμφυλική συγγραφέα και ηθοποιό Μπέττυ Βακαλίδου.

Στη συνέχεια, και σε συνεργασία με το Saristra Festival, θα δοθεί συναυλία της Cookie, της μεγάλης φετινής soul αποκάλυψης, με μια all star μπάντα κορυφαίων μουσικών, η βάση των οποίων βρίσκεται στο jazz κουαρτέτο TFATFY.

 

Οι ταινίες θα προβληθούν με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

 

Για ακόμη μια χρονιά το SeaNema Open Air Film Festival θα αποτελέσει την πιο δροσιστική εμπειρία του Καλοκαιριού.