Αβέβαιο το μέλλον για χιλιάδες εργαζομένους, με το 70% των επιχειρήσεων να πρόκειται να προβεί σε απολύσεις το προσεχές εξάμηνο.
Απολύσεις από το 70% των εταιρειών
Πολιτική
16/01/2012 | 17:19

Αβέβαιο το μέλλον για χιλιάδες εργαζομένους, με το 70% των επιχειρήσεων να πρόκειται να προβεί σε απολύσεις το προσεχές εξάμηνο και το 30% σε περικοπές μισθών.
Από τις απαντήσεις των εταιρειών στην τριμηνιαία έρευνα HR Pulse της ICAP People Solutions, προκύπτει ότι όλοι ανεξαιρέτως μελετούν μέτρα μείωσης του κόστους.
Λίγοι είναι εκείνοι ωστόσο που έχουν εισάγει διαδικασίες μείωσης κόστους που συνδέονται με πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις.
Σχετικά λίγοι, όπως προκύπτει από τις απαντήσεις που καταχωρήθηκαν, είναι εκείνοι που μέχρι τώρα έχουν προβεί σε σημαντικές περικοπές παροχών προς το προσωπικό.
Οι δείκτες ανθρώπινου δυναμικού (HR Metrics) που για πρώτη φορά συλλέγονται συστηματικά  δείχνουν, μεταξύ άλλων, ότι  ο μέσος όρος κόστους μισθοδοσίας για έναν Director ανέρχεται στις 105.000 ευρώ, ενώ ο αντίστοιχος για έναν Manager / Supervisor κυμαίνεται στις 55.000 ευρώ.
Εφιαλτικά ήταν άλλωστε τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, όταν κάθε ημέρα έχαναν τη δουλειά τους 1.480 εργαζόμενοι.
Τα στοιχεία αυτά έρχονται να επιτείνουν την ανησυχία και να αναδείξουν εκ νέου τη ζοφερή πραγματικότητα σε μία περίοδο που το ποσοστό ανεργίας βρίσκεται στα ύψη και οι Έλληνες βρίσκονται διαρκώς αντιμέτωποι με μέτρα λιτότητας.

Πηγή: news247 Explain summarize essay online how each of the stages evolved or devolved into the next stage

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer