Απολογισμός πεπραγμένων έτους 2020 Περιφέρειας Ιονίων Νήσων
Πολιτική
01/02/2021 | 15:42

Απολογισμός πεπραγμένων έτους 2020 Περιφέρειας Ιονίων Νήσων: Ανθεκτικότητα στον κορωνοϊό – Προετοιμασία για την επανεκκίνηση και τη βιώσιμη ανάπτυξη

Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου: «Οι συντονισμένες προσπάθειές μας χαρακτηρίστηκαν από υπευθυνότητα και θετικά αποτελέσματα παντού εν μέσω των πρωτόγνωρων συνθηκών που δημιούργησε η πανδημία»Ø

Την επισήμανση ότι το 2020 η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων έδωσε έναν τεράστιο αγώνα για να σταθεί δίπλα στους πολίτες, σε μια χρονιά με πρωτόγνωρες καταστάσεις εξαιτίας της πανδημίας, αποδεικνύοντας πως τα Ιόνια Νησιά, όχι απλώς αποδείχθηκαν ανθεκτικά στον κορωνοϊό, αλλά έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα για την επανεκκίνηση και την βιώσιμη ανάπτυξη, έκανε η Περιφερειάρχης, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, κατά τη διάρκεια του απολογισμού έργων και δράσεων, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ειδικής συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου, που διεξήχθη με τηλεδιάσκεψη μέσω της υπηρεσίας e:Presence.gov.gr, την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021.

Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, με την ευκαιρία της παρουσίασης του απολογισμού της Περιφερειακής Αρχής για το 2020, τόνισε ότι η Περιφέρεια εργάστηκε με συνέπεια στο πλαίσιο της εθνικής προσπάθειας διαφύλαξης της δημόσιας υγείας και με το βλέμμα ταυτόχρονα στραμμένο στην όσο το δυνατόν καλύτερη αξιοποίηση κάθε μέσου, αφενός για να κρατηθεί ζωντανή η οικονομία, αφετέρου για να δημιουργηθεί ένα δίχτυ ασφαλείας για τους εργαζόμενους.

Όπως τόνισε η Περιφερειάρχης, η Π.Ι.Ν. εμφάνισε ανθεκτικότητα στον κορωνοϊό και αντανακλαστικά στην προετοιμασία για την επανεκκίνηση της οικονομίας και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Όπως είπε η Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, «Η Περιφερειακή Αρχή, η διοικητική μηχανή, όλες οι υπηρεσίες, έκαναν -και συνεχίζουν να κάνουν- μεγάλες προσπάθειες για ν’ ανταποκριθούν στην εφαρμογή των προστατευτικών μέτρων για τη μη διάδοση του ιού και συγχρόνως να εφαρμοστεί το πρόγραμμα της Π.Ι.Ν. για τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών, την εκπαίδευση των υπαλλήλων, την επιτάχυνση των έργων που είχαν ξεκινήσει ή την αξιοποίηση ξεχασμένων μελετών, τη συνεχή παρέμβαση στην καθημερινότητα, τη στήριξη των τουριστικών επιχειρήσεων, την ενίσχυση νοσοκομείων με εξοπλισμό, υγειονομικό υλικό και ανθρώπινο δυναμικό».

Ξεχωριστές ήταν οι αναφορές της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων σε κάθε τομέα, όπως οι υποδομές για την καθημερινότητα, την ανάπτυξη και τη συνοχή των νησιών, το περιβάλλον και οι πρωτοβουλίες για μία πράσινη Περιφέρεια με σεβασμό στην ποιότητα ζωής, τη συντονισμένη πολιτική προστασία, την προετοιμασία για την επανεκκίνηση του τουρισμού, τη στήριξη στον πρωτογενή τομέα και την ανάπτυξη των αγροτικών περιοχών, την έμφαση στη διασυνοριακή συνεργασία, την ανάδειξη της πολιτιστικής παράδοσης των Επτανήσων και τη στήριξη του αθλητισμού.

Χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, η Περιφερειάρχης ανέφερε ότι παρ’ όλες τις αντιξοότητες των συνθηκών της πανδημίας, το 2020 η Περιφέρεια κατάφερε να δημοπρατήσει 24 εκατ. € για βασικές υποδομές (Συγκοινωνιακά έργα 13,4 εκατ. €, Αντιπλημμυρικά έργα 2,9 εκατ. €, Λιμενικά έργα 4,5 εκατ. €, Κτιριακά έργα 4,5 εκατ. €).

Αναφέρθηκαν, εξάλλου, από την Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, κατά την εισήγησή της στην ειδική απολογιστική συνεδρίαση πεπραγμένων του 2020, τα συγκεντρωτικά στοιχεία του απολογισμού και του προγραμματισμού για κάθε υπηρεσία χωριστά με την Περιφερειάρχη να δεσμεύεται πως όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, θα γίνει δια ζώσης διαβούλευση, σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα, επί του απολογισμού.

Η επικεφαλής της Περιφερειακής Αρχής έκανε ιδιαίτερη μνεία στον αναβαθμισμένο ρόλο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στα ευρωπαϊκά προγράμματα εδαφικής συνεργασίας (Interreg), στα ευρωπαϊκά δίκτυα και στην Επιτροπή Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης επισημαίνοντας με νόημα ότι «ο πήχης τίθεται πλέον πολύ υψηλότερα για το 2021. Οι νέοι στόχοι της ψηφιακής και πράσινης οικονομίας, απόλυτα συνδεδεμένοι με την τουριστική μας προοπτική, αλλά και τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία που θα έχουμε στη διάθεσή μας, αποτελούν μεγάλες προκλήσεις που απαιτούν στόχευση, ετοιμότητα και οργάνωση».

Την ειδική συνεδρίαση για την λογοδοσία των πεπραγμένων της Περιφερειακής Αρχής παρακολούθησαν στο σύνολό τους οι περιφερειακοί σύμβουλοι, καθώς επίσης, Δήμαρχοι των Ιονίων Νήσων και εκπρόσωποι παραγωγικών και κοινωνικών φορέων.

Ολόκληρος ο απολογισμός είναι αναρτημένος στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων pin.gov.gr και συγκεκριμένα στο:ü
https://pin.gov.gr/wp-content/uploads/2021/01/%CE%A0.%CE%99.%CE%9D.-2020-%CE%91%CE%A0%CE%9F%CE%9B%CE%9F%CE%93%CE%99%CE%A3%CE%9C%CE%9F%CE%A3.pdf

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer