Από την Τετάρτη 2 Μαΐου τα δρομολόγια του πλοίου για τη γραμμή των Ιονίων!
Τουρισμός
29/04/2018 | 11:00

Θέμα ημερών είναι η έναρξη των δρομολογίων του πλοίου της εταιρείας JOY cruises που θα συνδέει ακτοπλοϊκά τα Ιόνια Νησιά, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και η αρχή θα γίνει στις 2 Μαΐου με το πλοίο που αναχωρεί νωρίς το πρωί από την Κέρκυρα για να φτάσει στη Ζάκυνθο το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Προχθές το πρωί, ο ιδιοκτήτης του πλοίου Κωνσταντίνος Αντίοχος από την Κέρκυρα, βρέθηκε στο νησί μας και συναντήθηκε με τον Λιμενάρχη Ν. Κοκκάλα και τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Α. Ζήβα, ενημερώνοντας τους για την επικείμενη έναρξη των δρομολογίων που είναι επιδοτούμενα από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Θυμίζουμε πως το ΥΕΝ προκήρυξε το σχετικό διαγωνισμό συμπεριλαμβάνοντας τη συγκεκριμένη διαδρομή στις άγονες γραμμές, ενώ οι πρώτες εξαγγελίες για την έναρξη της γραμμής, μετά από πολύμηνες προσπάθειες της διοίκησης της Περιφέρειας, έγιναν στο Αναπτυξιακό Συνέδριο στην Κέρκυρα ,όχι μόνο από τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας αλλά και από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα.

Ο ιδιοκτήτης του πλοίου τόνισε πως το νέο αυτό ακτοπλοϊκό εγχείρημα έχει ήδη βρει μεγάλη ανταπόκριση από ταξιδιωτικά γραφεία, κυρίως σε  Λευκάδα  και Ζάκυνθο, ενώ μεγάλη είναι η ικανοποίηση και από τους μόνιμους κατοίκους των νησιών. Αναφερόμενος στο πλοίο, τόνισε πως είναι κατασκευής του 2005 και για συνολικά 7 χρόνια δεν πραγματοποιούσε δρομολόγια, γεγονός που σημαίνει πως πρόκειται για ένα καινούργιο πλοίο, ενώ υπογράμμισε πως το πρωτόκολλό του για τις συγκεκριμένες αποστάσεις είναι 175 επιβάτες , διαθέτει 12μελές πλήρωμα, η ταχύτητά του είναι 22 ναυτικά μίλια με την συνολική απόσταση από Ζάκυνθο για Κέρκυρα να είναι 142 μίλια και η υψηλότερη τιμή του ναύλου για ταξίδι από Ζάκυνθο για Κέρκυρα είναι 45 ευρώ το άτομο, ενώ θα υπάρχουν ειδικές προσφορές για ταξίδια σε γκρουπ και στην έκδοση εισιτηρίων μετ΄ επιστροφής.

Το γραφείο στο οποίο θα μπορούν οι ταξιδιώτες να εκδίδουν τα εισιτήριά τους, είναι το ταξιδιωτικό γραφείο isala στην παραλιακή, ενώ το πλοίο θα δένει έξω ακριβώς από το συγκεκριμένο γραφείο.

«Το πλοίο μας ήταν αυτό που επιλέχθηκε μέσα από το διαγωνισμό που κηρύχτηκε μέσω του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και η γραμμή είναι επιδοτούμενη μέχρι και τα τέλη Σεπτεμβρίου. Την επόμενη εβδομάδα το Υπουργείο προκηρύσσει νέο διαγωνισμό για τα επόμενα δύο χρόνια, στον οποίο θα συμμετέχει και το πλοίο μας» σημείωσε ο κ. Αντίοχος κάνοντας γνωστό πως το πρώτο δρομολόγιο ξεκινά την Τετάρτη 2 Μαΐου στις 6.30 από Κέρκυρα για να φτάσει στις 4.00 το απόγευμα στη Ζάκυνθο. Τα λιμάνια που θα προσεγγίζει θα είναι αυτά των Παξών, της Λευκάδας, του Πισαετού στην Ιθάκη, της Σάμης στην Κεφαλονιά και τέλος της Ζακύνθου.

Από τη Ζάκυνθο το πλοίο θα αναχωρήσει για το πρώτο του δρομολόγιο το πρωί της Πέμπτης 3 Μαΐου, ακολουθώντας την αντίστροφη διαδρομή.

«Στο πλαίσιο της σύμβασης το πλοίο θα πραγματοποιεί δρομολόγια κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή από την Κέρκυρα και από τη Ζάκυνθο κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο. Το ενδιαφέρον είναι τεράστιο και μεγαλύτερο από αυτό που περιμέναμε. Υπάρχουν πολλά ταξιδιωτικά γραφεία που θέλουν να «ανταλλάξουν» πελάτες με την Κέρκυρα και έχουν κόσμο  που θέλει να ταξιδέψει και  να μείνει  μια βδομάδα κυρίως σε Λευκάδα ,  Ζάκυνθο  και Κέρκυρα» μας είπε ο κ. Αντίοχος, τονίζοντας πως το πλοίο δεν μπορεί να ταξιδέψει μόνο όταν πνέουν άνεμοι ισχυρότεροι των 7 μποφόρ και σε αυτές τις περιπτώσεις τα δρομολόγια που ακυρώνονται, θα αναπληρώνονται την επόμενη ημέρα.

«Το εγχείρημα αγκαλιάστηκε από όλους τους κατοίκους και τους φορείς των Ιονίων Νήσων» τόνισε ο κ. Αντίοχος, κάνοντας ειδική μνεία στις προσπάθειες και την στήριξε που υπήρξαν ειδικά από τον Περιφερειάρχη Θ. Γαλιατσάτο.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

Πηγή: ermisnews.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer