Γράφει ο Ανδρέας Κωνσταντάτος
Από την «καθαρή» έξοδο στη… σκοτεινή!
Ανδρεας Κωνσταντατος
13/05/2018 | 17:57

Μετά την… τεράστια, κατά το Μαξίμου, κυβερνητική επιτυχία στην οικονομία, οι δανειστές μας απειλούν με ένα ακόμα… εργαλείο.

Τι είναι αυτό; Μια δέσμη μέτρων, δεσμεύσεων και μεταρρυθμίσεων, η μη εφαρμογή των οποίων εκ μέρους της κυβέρνησης, θα οδηγεί σε αναστολή των ρυθμίσεων για την ελάφρυνση του χρέους.

Με άλλα λόγια θα έχουμε ένα μνημόνιο, όπου στη θέση των δάνειων θα έχουμε τη ρύθμιση του χρέους και την «κάνουλα» να ανοίγει και να κλείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χωρίς τη γνώμη της χώρας μας. Δηλαδή αυτοί θα αποφασίζουν ό, τι θέλουν άσχετα από την άποψη της Αθήνας.

Αυτό βεβαίως δεν μπορεί να ονομαστεί «καθαρή έξοδος» ούτε μέσα στο χώρο του Μαξίμου, γιατί από ό, τι ξέρω σε τόσο στενό κύκλο αποφεύγουν να αυτοκοροϊδεύονται .Την εξέλιξη γνώριζαν εδώ και καιρό ο κ. Τσακαλώτος, που το σιγοψιθύριζε και φυσικά ο πρωθυπουργός, ο οποίος το έκρυβε.

Και, επειδή βρισκόταν σε δύσκολη θέση, έβαλε το χεράκι του να τα κάνει άνω- κάτω στο Κίνημα Αλλαγής. Γιατί η πρόταση της Φώφης Γεννηματά για άμεση προσφυγή στις κάλπες τον απομόνωνε από τα κόμματα που παίζουν στο παιχνίδι της εξουσίας.

Όμως αυτό το γεγονός είναι απλά μια παρενέργεια της αποτυχημένης οικονομικής του πολιτικής και είναι γνωστό πως ο κ. Τσίπρας δημιουργεί εύκολα καπνό και χάος για να κρύψει τις αποτυχίες του. Το κακό για την αντιπολίτευση είναι ότι ο πρωθυπουργός  βρίσκει εύκολα «πρόθυμους» και δεξιά και αριστερά.

Τώρα όμως που δημοσιοποιήθηκε και επίσημα ότι μας οδηγούν σ’ ένα ακόμα μνημόνιο και η έξοδος θα είναι «σκοτεινή», αντί για «καθαρή», τι θα κάνει;

Φαντάζομαι ότι το πρώτο θα είναι… βαφτίσια. Μπορεί να το πει «συμφωνία για το χρέος» μπορεί να υπερβάλλει και λίγο και να το πει «συμφωνία της χαράς» ή της «εξόδου». Άρα αμέσως το 3% των ψηφοφόρων του θα πειστεί απαραιτήτως  λόγω συντροφικότητας.

Έπειτα θα πρέπει να πείσει το μεγάλο ποσοστό που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ. Γι’ αυτούς το δίλλημα θα είναι διαφορετικό. Με τον ΣΥΡΙΖΑ και την προοπτική της εξουσίας ή με το Κίνημα Αλλαγής που τρώγονται μεταξύ τους;

Ο κ. Τσίπρας θα βρει τρόπο να ξεπέρασε επικοινωνιακά και το νέο μνημόνιο, όπως ξεπέρασε το τρίτο, όπως ξεπέρασε την επέκτασή του έως το 2022, όπως ξεπέρασε την υποθήκευση της περιούσιας της χώρας για 99 ολόκληρα χρόνια.

Εδώ γνώριζε πως δεν θα υπάρξει έξοδος και στο Καστελόριζο είπε πως θα είναι τόσο καθαρή όσο ο ουρανός του ακριτικού νησιού. Πολιτεύεται πάντα με τον ίδιο τρόπο που δείχνει ότι πιστεύει ακράδαντα, πως οι ψηφοφόροι έχουν μνήμη χρυσόψαρου.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer