Από σήμερα οι μυστικές συνταγές της Crepaland στο ekefalonia -Με την υπογραφή του Λεωνίδα Βανδώρου
e Gastronomie
20/07/2023 | 11:30

Λεωνίδας Βανδώρος

Από σήμερα, μέσα από την ιστοσελίδα του e-kefalonia θα σας παρουσιάζουμε κάποιες συνταγές, οι οποίες έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία 31 χρόνια από την Crepaland . Πίσω από τις συνταγές αυτές υπάρχει και μια μικρή ιστορία σχετικά με το πως “γεννήθηκαν” από μία επιθυμία των πελατών μας, μία έμπνευση του προσωπικού μας ή ακόμα και από ένα λάθος.

Σήμερα λοιπόν ξεκινάμε με την παρουσίαση της αλμυρής κρέπας της “τσιγαρισμένης”.

Αν σας φαίνεται λίγο περίεργο το όνομα της θα καταλάβετε μέσα από την παρακάτω ιστορία τον λόγο που τη βαφτίσαμε “τσιγαρισμένη” .

To 1998 στο πρώτο μας κατάστημα στο Αργοστολι, με την επωνυμία FAGOTO Creperie (πριν αλλάξει η επωνυμία σε Crepaland), κάποιοι πελάτες μας ζητούσαν μια κρέπα η οποία να έχει μέσα τσιγαρισμένα (όχι ωμά) τα υλικά. Έτσι λοιπόν εμείς τα ψήναμε ένα προς ένα και τα τοποθετούσαμε στην κρέπα όταν ξαφνικά μας ήρθε η έμπνευση να τα ψήσουμε (τσιγαρίσουμε) όλα τα υλικά μαζί έτσι ώστε να αναμειχθούν οι γεύσεις και τα αρώματα τους και μετά να τα τοποθετήσουμε πάνω στο φύλλο.

Κάπως έτσι βγήκε η συγκεκριμένη κρέπα με αυτό το όνομα: ”Τσιγαρισμένη”

Και τώρα προχωρούμε στην εκτέλεση, πάμε λοιπόν:

– Ανακατεύουμε το μείγμα της κρέπας με ένα οικιακό μίξερ ή με ένα αναδευτήρα τροφίμων χειρός (αυγοδάρτης – φουέ) . Το αφήνουμε 10 λεπτά να ηρεμήσει και στην συνέχεια ζεσταίνουμε το αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.

– Αλείφουμε ελαφρώς το καυτό σκεύος με ηλιέλαιο η βούτυρο και το βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Τοποθετούμε στο τηγάνι τα εξής υλικά : μπέικον (1,5 φέτα) μανιτάρια (20 γρ.), πιπεριά (1 τεμάχιο στρογγυλό), κρεμμύδι (1 τεμάχιο στρογγυλό), ψιλοκομμένο λουκάνικο Φρανκφούρτης (1 τεμάχιο ψιλοκομμένο) Τομάτα (1 τεμάχιο ψιλοκομμένο), τα τσιγαρίζουμε όλα μαζί και αφού ψηθούν τα τοποθετούμε σε ένα μπολάκι

– Ρίχνουμε το μείγμα μας στο τηγάνι, αφού το καθαρίσουμε από τα υπολείμματα των τσιγαρισμένων υλικών, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ( Προτεινόμενη ποσότητα μείγματος : σε τηγάνι 18 εκατοστών περίπου 70 γραμ.). και όταν το φύλλο ψηθεί το γυρίζουμε από την ψημένη του πλευρά. Όταν είναι έτοιμο απλώνουμε 60 γρ. τριμμένο τυρί (γκούντα) στο πάνω ημικύκλιο της κρέπας μας , τοποθετούμε απλώνοντας όλα τα υλικά που έχουμε στο μπολάκι πάνω στο τυρί, προσθέτουμε την ροζ σως πάνω στα υλικά και κλείνουμε την κρέπα .
Κατόπιν την μεταφέρουμε στο πιάτο και η κρέπα μας η “τσιγαρισμένη” είναι έτοιμη .

Καλή απόλαυση.

eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ