Απλή αναλογική και κυβερνησιμότητα
Πολιτική
18/07/2019 | 18:20

Πολλά ακούγονται και γράφονται σχετικά με το σχέδιο που υπάρχει για να ανατραπεί με τροποποιητικές διατάξεις και παρεμβάσεις στην λειτουργία των Δήμων , το πνεύμα και η ουσία της Απλής Αναλογικής , με την οποία εκλέχτηκαν τα νέα Δημοτικά Συμβούλια , που θα αναλάβουν από την 1.9.19 .

Το να είναι λειτουργικός , αποτελεσματικός και να μπορεί να κυβερνηθεί ο Δήμος , ο κάθε Δήμος , είναι σίγουρα πολύ σημαντικό . Αυτό όμως που επιτάσσει η εφαρμογή της Απλής Αναλογικής , είναι η αποτελεσματικότητα και η καλή λειτουργία του Δήμου , να γίνεται με την ευρεία συναίνεση , μετά από διάλογο και προγραμματική συμφωνία .

Οι εκλογές στον Δήμο Αργοστολίου του Μαϊου 2019 , ανέδειξαν Δήμαρχο , στον Β’ γύρο , τον Θεόφιλο Μιχαλάτο . Όμως ανέδειξαν , και μάλιστα με άμεση σταυροδοσία δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους από όλες τις παρατάξεις . Μέσα σε αυτούς υπάρχουν πολλοί άξιοι συμπολίτες μας , με γνώσεις , εμπειρία και ελπίζω όρεξη και διάθεση , να προσφέρουν για το καλό του τόπου μας και των δημοτών του . Κανένας δεν περισσεύει , όλοι μπορούν να προσφέρουν.

Επίσης πρέπει να παραδεχτούμε ότι στα προγράμματα όλων των παρατάξεων , υπάρχουν προτάσεις , που είναι σε θετική κατεύθυνση και μάλιστα πολλές από αυτές συμπίπτουν , ή είναι παραπλήσιες . Σε αυτή την φάση που βρίσκεται ο Δήμος , με τα πολλά και μεγάλα προβλήματα που έχει ( από πού να αρχίσω και που να τελειώσω ) , ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ ΕΓΩΪΣΜΟΊ ΚΑΙ ΕΤΣΙΘΕΛΙΣΜΟΊ !!! Πρέπει τα πράγματα να μπουν σε μια σειρά και μια τάξη και να εφαρμοστεί ένα κοινά παραδεκτό πρόγραμμα , που θα έχει την σύμφωνη γνώμη της μεγάλης πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου , θα είναι επεξεργασμένο και κοστολογημένο , και εάν είναι δυνατόν να έχει και την έγκριση μιάς Δημοτικής συνέλευσης .

Προτείνω λοιπόν στον εκλεγμένο Δήμαρχο , Θεόφιλο Μιχαλάτο , να πάρει την πρωτοβουλία να καλέσει σε συνάντηση όλες τις Δ. Παρατάξεις και τους εκλεγμένους Συμβούλους , με σκοπό να επιτευχθεί ότι περιγράφω παραπάνω , και με αυτό τον τρόπο και αυτή την συμφωνία και συναίνεση να κυβερνηθεί άξια ο Δήμος μας , για το καλό όλων μας .

ΡΩΣΣΕΤΟΣ ΛΟΥΖΗΣ

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer