Ήταν τον περασμένο Απρίλιο όταν ένας εργαζόμενος ηλικίας 40 ετών ταλαιπωρείτο για ένα κινητό … που τελικά ποτέ δεν έκλεψε! Εκείνες τις ημέρες όλα τα μέσα ενημέρωσης της Πάτρας είχα ασχοληθεί με την περίπτωση του γράφοντας: «Λίγα μόλις λεπτά κατάφερε να κρατήσει στα χέρια του ο δράστης το κινητό που άρπαξε από πελάτη καφετέριας στην συμβολή των οδών Μαιζώνος και Πουκεβίλ στο κέντρο της Πάτρας.
Το θύμα ειδοποίησε την αστυνομία και στο σημείο έφτασε η ομάδα ΔΙΑΣ. Πραγματοποίησαν έρευνες στην περιοχή και εντόπισαν τον δράστη στην πλατεία Όλγας να προσπαθεί να πουλήσει την συσκευή. Αμέσως τον συνέλαβαν και επέστρεψαν το κινητό τηλέφωνο στον ιδιοκτήτη του»!
Ωστόσο η αλήθεια ήταν εντελώς διαφορετική! Και όλα αυτά από την μαρτυρία μίας νεαρής, εργαζόμενης σε κατάστημα στην οδό Πουκεβίλ η οποία αρχικά στην Αστυνομία υπέγραψε έγγραφο και μάλιστα δύο φορές πως… αναγνώρισε τον δράστη. Μόνο που τελικά στο Δικαστήριο, όταν έγινε το αυτόφωρο και κοίταξε καλά τον κατηγορούμενο είπε πως… δεν τον αναγνωρίζει! Το Δικαστήριο τον αθώωσε, πόσο μάλλον όταν… κανένα κινητό δεν βρέθηκε πάνω του όταν αστυνομικοί τον συνέλαβαν, παρά τις φωνές απόγνωσης του 40χρονου πως… περνούσε απλά από το σημείο και δεν είχε καμία σχέση με κλοπές. Στο Δικαστήριο η νεαρή υπάλληλος ισχυρίστηκε πως υπέγραψε το έγγραφο αναγνώρισης του υποτιθέμενου δράστη… χωρίς να προσέξει καλά! Μόνο που «χαντάκωσε» έναν άνθρωπο! «Βρέθηκα στα κρατητήρια μαζί με άλλα δέκα άτομα, ταλαιπωρήθηκα, ξόδεψα 800 ευρώ σε δικηγόρους, έχω γίνει στην πόλη μου ρεζίλι. Κι όλα αυτά επειδή… κάποια κυρία δήλωσε πως με αναγνώρισε»!
Ο 40χρονος εργάζεται σε κατάστημα εστίασης της Πάτρας. Παλαιότερα είχε δικό του μαγαζί. Πασχίζει για το μεροκάματο και αν μη τι άλλο… δεν είναι κλέφτης. Να όμως πως έμπλεξε… από μία υποτιθέμενη μαρτυρία. «Δεν με νοιάζει ρε παιδιά τι γράψατε. Ξέρω ότι ήταν ανακοίνωση της Αστυνομίας. Το μόνο που θέλω είναι να καθαρίσω το όνομά μου. Γιατί αρκετοί έμαθαν πως με συνέλαβαν επειδή… δήθεν έκλεψα ένα κινητό. Κάτι που απεδείχθη και με την βούλα του Δικαστηρίου πως δεν έκανα»!
Πηγή: dete.gr