Μεγάλη χαρά για την Μητρόπολη
Απέκτησε Διάκονο η Σάμη -Χειροτονήθηκε ο π. Βασίλειος Φλαμιάτος [εικόνες]
Εκκλησία
31/01/2021 | 13:41

Γράφει ο Ανδρέας Αρβανιτάκης

Ιδιαίτερη ήταν η σημερινή Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ιερό ναό της Ευαγγελίστριας στο Αργοστόλι καθώς χειροτονήθηκε διάκονος ο π. Βασίλειος Φλαμιάτος, υιός του επίσης ιερέα Μιχάηλ, εφημέριου στα Πουλάτα της Σάμης.
Συγγενείς, φίλοι αλλά και αρκετοί πιστοί παρευρέθησαν στην τελετή για να τιμήσουν το νέο διάκονο. Όλα τα μέτρα προστασίας που προβλέπει ο νόμος όσον αφορά τον αριθμό των ατόμων τις αποστάσεις κλπ τηρήθηκαν στο ακέραιο.

Ο διάκονος πλέον Βασίλειος εμφανώς συγκινημένος ευχαρίστησε την Πρεσβυτέρα του Αγγελική και την οικογένεια του που τον υποστήριξαν στην επιλογή του να αφοσιωθεί στον Κύριο, αλλά και τον πνευματικό του πατέρα και τον Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. Δημήτριο που τον αγκάλιασαν και τον καθοδήγησαν κατά τη διάρκεια της πορείας του.
Από την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος τόνισε πώς πλέον ο διάκονος Βασίλειος είναι μέρος του κλήρου. Αποστολή του αυτή τη στιγμή είναι να υπηρετεί τον επίσκοπο που θα τελεί το μυστήριο της θείας ευχαριστίας και συνολικά την Εκκλησία. Και αυτά μέχρι τη στιγμή που θα γίνει πρεσβύτερος και πλέον θα έχει ο ίδιος την ευθύνη των ανθρώπων της ενορίας στην οποία θα τον τοποθετήσει η εκκλησία.
Κατά την ολοκλήρωση της χειροτονίας τόσο ο Μητροπολίτης όσο κλήρος και πιστοί αναφώνησαν “Άξιος” για το νέο μέλος της Μητρόπολης Κεφαλληνίας.

Αξίζει: Kατά τη διάρκεια της Θείας λειτουργίας ο νεοκώρος Γεώργιος Βουτσινάς, με μακρά υπηρεσία στον Μητροπολιτικό ναό, ορίστηκε εκκλησιαρχης με ό,τι αυτό συνεπάγεται και τον αναβαθμισμένο ρόλο του εντός της εκκλησίας.

Συγκινημένη η Πρεσβυτέρα Αγγελική

Ο νεοκώρος Γεώργιος Βουτσινάς ορίστηκε εκκλησιαρχης του Μητροπολιτικού ναού

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer