Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν Μαζαράκης και Ματιάτος σε ένδειξη διαμαρτυρίας οι διαιτητές Κεφαλονιάς θα απέχουν των αγώνων της επόμενης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.
Απέχουν οι διαιτητές στις 19 και 20 Μαρτίου
Αθλητισμός
16/03/2011 | 06:40

Σημερα 14.03.2011 και ώρα 20.30 στα γραφεία του Συνδέσμού μας με αφορμή τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στον αγώνα Ολυμπιακός Κεφαλονιάς- Εύγερος πραγματοποιήθηκε Έκτακτη Γενική Συνέλευση. Οι αποφάσεις που ελήφθησαν ήταν ομόφωνες και έχουν ως εξής:

1. Καταδικάζουμε τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν σε βάρος μελών του συνδέσμου μας και εκφράζουμε τη λύπη, αποτροπιασμό, αγανάκτηση και ντροπή για τους υπαίτιους του επεισοδίου, ανθρώπους που βρίσκουν στο χώρο του ποδοσφαίρου το μέσο της προσωπικής τους προβολής και εκτόνωσης. Οι διαιτητές δεν αποτελούν και δε θα αποτελέσουν σάκο του μποξ για τα κοινωνικά, εργασιακά, οικογενειακά, οικονομικά και ερωτικά προβλήματα κανενός. Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η ανθρώπινη αξιοπρέπεια είναι ο σεβασμός της προσωπικότητάς μας και ο σεβασμός για την προσωπικότητα των άλλων. Αξιοπρεπής άνθρωπος είναι εκείνος που είναι συνεπής στις αξίες και τα ιδανικά του τα οποία καθορίζει η ηθική του συγκρότηση και η συνείδησή του. Πολλές φορές όμως συγχέεται η λέξη “αξιοπρέπεια” με την λέξη “καθωσπρεπισμός”. Ο καθωσπρεπισμός είναι όμως υποκριτική στάση και υιοθετείται συνήθως από άτομα με μειωμένη αίσθηση ευταξίας και αυτοσεβασμού. Τον χρησιμοποιεί δηλαδή ως” μέσον” για να γίνει κοινωνικά αποδεκτός. Και δυστυχώς συμβαίνει αυτό συχνά σε πολλούς από εμάς, όπως στην περίπτωση του εν λόγω αγώνα και στις μετέπειτα ανακοινώσεις των παραγόντων στα ΜΜΕ του τόπου μας.

 
2. Ο σύνδεσμός μας θα συγκεντρώσει όλα τα στοιχεία που υπάρχουν, όπως φωτογραφίες, συνεντεύξεις ποδοσφαιριστών και παραγόντων κι άλλες ανακοινώσεις σχετικά με τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο συγκεκριμένο αγώνα και θα τα αποστείλει στη διοργανώτρια αρχή καθώς και στην Εισαγγελία Κεφαλληνίας προς διερεύνηση πειθαρχικών και ποινικών ευθυνών όλων των εμπλεκομένων στα επεισόδια, πέραν αυτών που αναγράφονται στο φύλλο αγώνα και δεν έγιναν αντιληπτά από τους διαιτητές και παρατηρητές του αγώνα λόγω της έντασης που επικρατούσε.
Επίσης θα υποστηρίξει με νομική κάλυψη όλες τις ενέργειες για την παραδειγματική ποινική τιμωρία όλων των εμπλεκομένων. Εξάλλου, η αναφορά άδικων πράξεων καθίσταται επιτακτικότερη όταν από αυτές πλήττονται έννομα αγαθά που αφορούν την προσωπική και κοινωνική ζωή των μελών του, ή προέρχονται από παράγοντες του χώρου του ποδοσφαίρου, οι οποίοι θα έπρεπε να προασπίζονται το δίκαιο και τη σωστή λειτουργία του αθλήματος. Η παραπάνω υποχρέωσή του καθίσταται επιτακτικότερη όταν οι διαπραχθείσες άδικες πράξεις συνεπικουρούνται από μερίδα ΜΜΕ του νησιού μας, χωρίς να διασταυρώνουν πληροφορίες που τους σερβίρουν αλλά μάλιστα τις θεωρούν και δικαιολογημένες.
Είναι γνωστό ότι οι εκδηλώσεις βίας πριν, κατά τη διάρκεια και αμέσως μετά την λήξη μιας αθλητικής εκδήλωσης, από οπουδήποτε και αν προέρχονται- φιλάθλους, οπαδούς, αθλητές, παράγοντες – και ανεξάρτητα από το εάν θα μπορούσαν να θεωρηθούν «δικαιολογημένες» ή όχι, υποσκάπτουν σοβαρά το οικοδόμημα του αθλητισμού και συντελούν στη δυσφήμισή του. Ο τραυματισμός του διαιτητή, η αντικοινωνική συμπεριφορά παραγόντων και τα επεισόδια έβαλλαν σε προσωπικό επίπεδο κατά της αξιοπρέπειας και της προσωπικότητας των συναδέλφων του Συνδέσμου μας. Ποιο παράδειγμα θα δοθεί στο σύνολο της κοινωνίας και πολύ περισσότερο στα παιδιά, στη νεολαία, το μέλλον του αθλητισμού, που παρίστατο στο συγκεκριμένο αγώνα;
3. Εκφράζει τη θλίψη και αγανάκτηση στο πρόσωπο των παρατηρητών του αγώνα που όντας ορισμένοι στο συγκεκριμένο παιχνίδι έχοντας μάλιστα και την ιδιότητα του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Π.Σ.Κ.Ι, δεν εφάρμοσαν ή δε γνώριζαν τα καθήκοντα τους που ρητά ορίζονται από τον Κ.Α.Π. Αν είχαν παρέμβει έστω και κατευναστικά ίσως να αποτρέπονταν οι φρικαλεότητες που διαδραματίστηκαν.
4. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας απέχουμε των αγώνων της επόμενης αγωνιστικής του πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί την 19 και 20 Μαρτίου 2011. Question how do you use your www.essay4today.com/ talent as a writer to engage with the world in times of triumph or tragedy

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer