Ανακοίνωση του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ
Απαράδεκτη η φυλάκιση του αγωνιστή ναύτη Σταύρου Παπαδάκη
Πολιτική
03/01/2019 | 09:17

ΗΕΓ του ΝΤ Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει την απαράδεκτη τιμωρία με φυλάκιση του ναύτη Σταύρου Παπαδάκη, επειδή διαμαρτυρήθηκε για τη συμμετοχή της φρεγάτας “Ναβαρίνον”, στην οποία υπηρετεί, στη ΝΑΤΟική άσκηση “Sea Guardian” στην Ανατολική Μεσόγειο. Η τιμωρία αυτή αιτιολογήθηκε μάλιστα με το πρόσχημα ότι έκανε γνωστή την αντίθεσή του στο λαό.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έδειξε για ακόμα μια φορά γιατί είναι ο καλύτερος μαθητής του ΝΑΤΟ. Μόλις πριν λίγες μέρες ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Π. Ρήγας δήλωνε ότι οι οπλίτες θητείας “έχουν όλα τα δικαιώματα των πολιτών που απορρέουν από το Σύνταγμα”. Παρά τα μεγάλα λόγια, όμως, στην πράξη η κυβέρνηση και η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων προσπαθούν με κάθε τρόπο να φιμώσουν κάθε νέο που δηλώνει την αντίθεσή του στη βαθιά εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Καμία ανοχή στη “σιγή νεκροταφείου” που θέλει να επιβάλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, για την οποία, βέβαια, ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και οι άλλες δυνάμεις που προσκυνούν ΝΑΤΟ και ΕΕ καμία αντίρρηση δεν εκφέρουν! Οι “αντιπαραθέσεις” τους δεν αγγίζουν “τα ιερά και τα όσια” του συστήματος!

Οι στρατιώτες έχουν δικαίωμα και υποχρέωση να καταγγέλλουν τους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ. Καθήκον των στρατιωτών είναι να υπερασπίζονται τα σύνορα και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας και όχι το ΝΑΤΟ και τις βάσεις.

Καλούμε τα σωματεία ευθύνης του ΝΤ και τους συναδέλφους να ορθώσουμε το ανάστημά μας απέναντι στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, να εντείνουμε την πάλη μας ενάντια στα ΝΑΤΟϊκά σχέδια και την ελληνική εμπλοκή σ’ αυτά με την αξιοποίηση βάσεων και υποδομών. Να μην επιτρέψουμε να θυσιαστούν τα παιδιά μας στο βωμό των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων.

Αργοστόλι 03/01/2019

Ο Πρόεδρος Η Γραμματέας
Δημήτρης Μαντζουράτος Σοφία Μισαηλίδου

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ