Προβλήματα στην εφαρμογή της
Απαγόρευση κυκλοφορίας στις 18:00. Τι θα γίνει με το ωράριο των καταστημάτων
Covid-19
05/02/2021 | 10:46

Πακέτο περιοριστικών μέτρων αναμένεται να εισηγηθεί σήμερα η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων, που συνεδριάζει μετά την αύξηση των κρουσμάτων και των εισαγωγών στα νοσοκομεία.

Το ενδιαφέρον βρίσκεται κυρίως στην Αττική και ακολουθεί η Θεσσαλονίκη και ο νομός Αχαΐας.

Στην κυβέρνηση εξετάζεται σοβαρά η λήψη αυστηρότερων μέτρων όπως πχ. να αλλάξει το ωράριο απαγόρευσης της κυκλοφορίας στην Αττική το Σαββατοκύριακο (όχι καθημερινές) και να εφαρμοστεί το μέτρο από τις 18:00 έως τις 05:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους υγείας, εργασία και συνοδεία κατοικίδιου.

Παράλληλα, αν η εισήγηση για ένταξη και της Θεσσαλονίκης στις «κόκκινες περιοχές» επιβεβαιωθεί, τότε αναμένεται να επιβληθούν αυξημένα μέτρα, με απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα από τις 18:00 και στη συμπρωτεύουσα. Όπως είναι λογικό, το μέτρο αυτό θα φέρει ανατροπή και στη λειτουργία των καταστημάτων, τα οποία θα πρέπει να κατεβάζουν ρολά στις 17:00, για να δίνεται μία ώρα περιθώριο στους πολίτες και τους εργαζόμενους να επιστρέφουν στα σπίτια τους.

Στο τραπέζι έχουν πέσει και προτάσεις για πρόσθετα μέτρα όπως:

Περιορισμός μετακινήσεων μεταξύ δήμων
Τοπικές απαγορεύσεις
Κατάργηση του «click in shop», δηλαδή λειτουργία μόνο με την μέθοδο του click away
Αύξηση της τηλεργασίας

Παγώνη: Δεν έχει κανένα νόημα η απαγόρευση από τις 18:00

Η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών υποστηρίζει ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 δεν είναι καλή ιδέα. «Το να κλείσεις από τις 18:00 η ώρα την Αττική δεν έχει κανένα νόημα» είπε σήμερα μιλώντας στο MEGA

Υποστήριξε επίσης ότι η λήψη νέων μέτρων δεν είναι αναγκαία.

«Τα μέτρα που υπάρχουν μέχρι τώρα δεν έχουν εφαρμοστεί. Ας εφαρμόσουμε αυτά που έχουμε γιατί αυτή τη στιγμή υπάρχει σταθεροποίηση των κρουσμάτων. Το να ανακοινώνουμε κάθε δυο μέρες μέτρα δεν έχει κανένα νόημα αν δεν τα εφαρμόζουμε. Δεν σημαίνει ότι επειδή η Αττική έχει υψηλό ιικό φορτίο εμείς πρέπει αμέσως να πάρουμε μέτρα. Το ιικό φορτίο δεν μειώνεται γρήγορα, αλλά σταδιακά» είπε.
Σύψας: Αν κλείσουμε στις 18:00 θα έχουμε μεγάλο συνωστισμό

Αντίθετος με την απαγόρευση κυκλοφορίας είναι και ο λοιμωξιόλογος καιμέλος της επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων Νίκος Σύψας.

Μιλώντας χθες (04.02) στον ΑΝΤ1 για την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 είπε πως το θέμα ετέθη στην προηγούμενη σύσκεψη, αλλά τα στοιχεία από του συγκοινωνιολόγους, έδειξαν ότι, «αν κλείσουμε στις 6, θα έχουμε μεγάλο συνωστισμό».

Ερωτηθείς για το αν θα εισηγηθεί η Επιτροπή ολικό lockdown, τύπου Μαρτίου, είπε ότι, «η εμπειρία μας λέει ότι ήταν το μόνο που δούλεψε, όλα τα υπόλοιπα απλά βοήθησαν. Είναι η πιο δραστική λύση που έχουμε, αλλά βεβαίως η οικονομική απώλεια είναι τεράστια» και συμπλήρωσε πως «είναι στο τραπέζι και θα συζητηθεί», επισημαίνοντας πως «δεν λύνεται το πρόβλημα, απλώς μεταφέρεται χρονικά».

Για τη λογική του «ακορντεόν» είπε ότι όλο το χειμώνα θα είμαστε με το «ακορντεόν», γιατί αυτό υπαγορεύει ο ιός.
Βατόπουλος: Δύσκολη η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος μιλώντας χθες (04.02) στον ΣΚΑΙ για την απαγόρευση είπε ότι η εφαρμογή του μέτρου από τις 18:00 είναι στο τραπέζι ωστόσο λαμβάνεται υπ’ όψιν η δυσκολία εφαρμογής ενός τέτοιου μέτρου λόγω του μεγάλου όγκου πολιτών στην Αθήνα.

Επισήμανε πως η εξέλιξη της πανδημίας είναι απρόβλεπτη και πολλές φορές εκρηκτική, επομένως πρέπει να βρισκόμαστε πάντα ένα βήμα πριν από τις εξελίξεις.

Παραδέχτηκε ότι ένα ενδεχόμενο αυστηρότερο κλείσιμο δημιουργεί σκέψεις καθώς έχει μεγάλο κόστος, τόσο σε οικονομικό όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer