Θλίψη για τον μεγάλο καλλιτέχνη
Αντώνη Καλογιάννης: Όταν πέθανε ξαφνικά ο γιος του και έχασε τη γη κάτω από τα πόδια του
Κοινωνία
11/02/2021 | 18:08

Θλίψη σκόρπισε στο καλλιτεχνικό κόσμο η είδηση του θανάτου του Αντώνη Καλογιάννη που έφυγε από τη ζωή στα 81 του χρόνια. Ο Αντώνης Καλογιάννης υπήρξε σπουδαίος ερμηνευτής και αφήνει πίσω του μεγάλη κληρονομιά στο ελληνικό τραγούδι.

Στην πορεία του, μίλησε ελάχιστες φορές για την προσωπική του ζωή. Μια από αυτές τις φορές, ήταν όταν μίλησε για τον θάνατο του γιου του, μια στιγμή που τον συγκλόνισε και σημάδεψε τη ζωή του.

“Δεν ήταν μόνο ένας γιος…”

“Είναι η πρώτη φορά που μιλάω για αυτόν και η τελευταία. Η απώλεια του γιου μου ήταν καθοριστική για τη ζωή μου”, είχε αποκαλύψει σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει το 2011 στην εκπομπή της Έλενας Κατρίτση “Προσωπικά”, στην τότε ΝΕΤ.

“Δεν ήταν μόνο ένας γιος, ήταν ένας φίλος. Ένας σύντροφος. Ήμασταν δύο άνδρες που μιλούσαμε ως άνδρας προς άνδρα. Πονάνε όλα αυτά, αλλά δεν φοβάμαι τον πόνο”, είχε δηλώσει για το χαμό του γιου του.

Ο γιος του μεγάλου ερμηνευτή που συνέδεσε το όνομά του με μεγάλες επιτυχίες του Μίκη Θεοδωράκη, έφυγε εντελώς ξαφνικά το 2006 σε ηλικία μόλις 46 ετών από εγκεφαλικό ανεύρυσμα.

Ποιος ήταν ο Αντώνης Καλογιάννης

Ο Αντώνης Καλογιάννης, ανέβηκε για πρώτη φορά στο πάλκο το 1966. Την ίδια χρονιά τον ανακάλυψε ο Μίκης Θεοδωράκης και δίνει τις πρώτες του συναυλίες στην τότε Σοβιετική Ένωση και κατόπιν στην Ελλάδα. Κατά τη δικτατορία των συνταγματαρχών του 1967 φεύγει στο εξωτερικό με τη Μαρία Φαραντούρη και δημιουργώντας μια λαϊκή ορχήστρα, ξεκινούν συναυλίες με καθαρά πολιτικό χαρακτήρα, συμβάλλοντας έτσι στον αγώνα κατά της Χούντας.

Ακολούθησαν αμέτρητες επιτυχίες και στο πολιτικό και στο ερωτικό τραγούδι για τρεις δεκαετίες, ενώ η δισκογραφία του Καλογιάννη συνεχίστηκε ως και τα τέλη σχεδόν της δεκαετίας του ’90, όπου το 1997 κυκλοφόρησε ο τελευταίος στουντιακός δίσκος του.

Πηγή: thetoc.gr

eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia