Τη Δευτέρα μέσω διαγγέλματος η αποκάλυψη του ονόματος
Αντίστροφη μέτρηση για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας -Όλα τα ονόματα
Πολιτική
15/01/2020 | 09:09

Θέμα λίγων ημερών είναι πλέον η επίσημη ανακοίνωση για το πρόσωπο που θα προταθεί για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Σύμφωνα με πληροφορίες το πιθανότερο σενάριο είναι τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου μέσω διαγγέλματος ο πρωθυπουργός να αποκαλύψει το όνομα για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα ζητώντας την συναίνεση όλων των κομμάτων.

Την επόμενη μέρα στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ αναμένεται να αναφερθεί εκτενέστερα στην πρόταση του αλλά και στον ρόλο που έχει διαδραματίσει η κεντροδεξιά παράταξη απέναντι σε αυτή την κορυφαία διαδικασία, σεβόμενη πάντα τον θεσμό και το Σύνταγμα. Ο πρωθυπουργός στις 22 Φεβρουαρίου θα μιλήσει στην ολομέλεια της βουλής για την αλλαγή του εκλογικού νόμου, ο οποίος εκείνη την ημέρα θα ψηφιστεί και στην συνέχεια θα μεταβεί στο Νταβός προκειμένου να πάρει μέρος στο παγκόσμιο οικονομικό φόρουμ.

Αν και υπάρχουν τα συνταγματικά περιθώρια προκειμένου οι επίσημες ανακοινώσεις να γίνουν λίγες μέρες αργότερα ακόμα και στις αρχές Φεβρουαρίου, στο Μαξίμου αποφάσισαν – από την στιγμή που έχει «κλειδώσει» το όνομα –  να γίνει την δεδομένη χρονική στιγμή καθώς η ονοματολογία που έχει «φουντώσει» για τα καλά, πλήττει την εικόνα του θεσμού. «Δεν είναι θέμα επίσπευσης ή καθυστέρησης. Είμαστε πολύ κοντά στη συνταγματική προθεσμία» τόνισε με νόημα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Το τηλεφώνημα στον Παυλόπουλο 

Πολλές συζητήσεις έχει προκαλέσει το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός δεν ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μετά από τις σημαντικές επαφές που είχε στις ΗΠΑ κάτι που συνηθίζεται. Αρκετοί βουλευτές της ΝΔ εκτιμούν πως με αυτή την κίνηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλησε να δείξει και τις προθέσεις του προς τον Προκόπη Παυλόπουλο πως δεν θα στηρίξει την επανεκλογή του, κάτι που ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Οι ίδιες πηγές υπενθύμιζαν με νόημα πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους έξι μήνες που έχει αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας, δεν έχει επισκεφθεί το προεδρικό μέγαρο για να συναντηθεί κατ’ ιδίαν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η τελευταία φορά που συναντήθηκαν οι δύο άντρες, ήταν την πρώτη μέρα του νέου χρόνου που τυπικά αντάλλαξαν τις καθιερωμένες ευχές στο Προεδρικό μέγαρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός αναμένεται πριν ανακοινώσει το πρόσωπο που θα προτείνει για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα, να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Προκόπη Παυλόπουλο ενώ στην συνέχεια θα τον επισκεφθεί προκειμένου να τον ευχαριστήσει για το έργο που προσέφερε κατά την διάρκεια της θητείας του.

Υπάρχει όμως και το ενδεχόμενο ο Κυριάκος Μητσοτάκης να επιλέξει να επισκεφθεί μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας τον Προκόπη Παυλόπουλο, για να του ανακοινώσει την απόφαση του, αλλά το συγκεκριμένο σενάριο δεν δείχνει να συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.

Τα ονόματα που παίζουν

Όλες πληροφορίες συγκλίνουν πως ο πρωθυπουργός έχει επιλέξει, άνδρα και πολιτικό πρόσωπο με εμπειρία σε θέματα εξωτερικής πολιτικής λόγω και της κρίσης που υπάρχει στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και θα προέρχεται από τον χώρο του παραδοσιακού κέντρου ή της κεντροδεξιάς. Στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας  να συμβολίζει την ενότητα του έθνους ενώ θα επιθυμούσε να μην εκλεγεί μόνο από την ΝΔ που θα τον προτείνει και έχει την πλειοψηφία στη Βουλή.

Η ονοματολογία τα τελευταία 24ωρα δίνει και παίρνει με τα πρόσωπα διαρκώς να εναλλάσσονται καθώς δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση από το Μαξίμου που ζητά υπομονή λίγων ημερών. Τα ονόματα που μέχρι στιγμής έχουν ακουστεί είναι του Δημήτρη Αβραμόπουλου, του Σταύρου Δήμα, του Ευάγγελου Βενιζέλου και των καθηγητών Βασίλη Σκουρή και Λίνο Σισιλιάνο.

Το σενάριο που θέλει το πρόσωπο που θα επιλέξει ο πρωθυπουργός να είναι γένος θηλυκού, συγκεντρώνει λίγες πιθανότητες. Στην περίπτωση όμως αυτή τα ονόματα που ακούγονται είναι της Μαρίας Δαμανάκη, της Άννας Διαμαντοπούλου και της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου.

Πηγή: thetoc

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer