Αντιδράσεις για τα ανοιχτά σχολεία σε Αργοστόλι και Ληξούρι εν μέσω ακραίου ψύχους
Κοινωνία
25/01/2022 | 08:19

Από χθες έχουμε γίνει αποδέκτες πολλών παραπόνων και αντιδράσεων από γονείς και μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας για την απόφαση των δημάρχων Αργοστολίου και Ληξουρίου να λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία με την θερμοκρασία το πρωί να κυμαίνεται στους -2 βαθμούς.

Είναι γεγονός ότι τα νησιά μας δεν περιλαμβάνονται στις περιοχές στις οποίες ορίστηκε ως γενική αργία η σημερινή ημέρα ένεκα της κακοκαιρίας “Ελπίς” που σαρώνει τη χώρα με χιόνια και παγετό.

Αποτελεί επίσης γεγονός ότι τα νησιά μας μπορεί να μην σαρώνονται από χιονοθύελλες ωστόσο οι θερμοκρασίες το πρωί έφτασαν τους -2 βαθμούς, ενώ με την υγρασία τους αισθανόμαστε ως -6.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα τα παράθυρα στα σχολεία οφείλουν να είναι ανοιχτά για τον σωστό αερισμό των αιθουσών και τον περιορισμό της διάδοσης του covid 19.

Να σημειωθεί ότι την περίοδο που διανύουμε τα κρούσματα στα σχολεία του νησιού μας πολλαπλασιάζονται διαρκώς.

Επομένως, οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται μπροστά σε συμπληγάδες. Είτε θα τηρήσουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, θα ανοίξουν τα παράθυρα και τα παιδιά μας θα παγώσουν και πολλά θα κρυολογήσουν. Είτε δεν θα τηρήσουν τα πρωτόκολλα, θα κλείσουν τα παράθυρα ρισκάροντας την δημιουργία εστίας διασποράς του covid 19 εντός της τάξης.

Ο μόνος δήμαρχος που φαίνεται να έλαβε υπόψη του όλες τις παραμέτρους και επέλεξε να κρατήσει κλειστά τα σχολεία είναι ο δήμαρχος Σάμης Μάκης Μονιάς και έτσι τα σχολεία στα διοικητικά όρια του Δήμου Σάμης δεν λειτούργησαν δια ζώσης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia