Ανοίγουν κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής
Ανοίγουν την Δευτέρα τα καταστήματα στην Κεφαλονιά με το Click in shop -Με αποστάσεις και ασφάλεια -Ξεκινά και ο εμβολιασμός των άνω των 85 στο νησί μας -Ανοίγουν και οι εκκλησίες την επόμενη Κυριακή
Κοινωνία
15/01/2021 | 22:30

Άναψε το «πράσινο φως» η επιτροπή των λοιμοξιολόγων για άνοιγμα όλου του λιανεμπορίου σε όλη τη χώρα με τη μέθοδο του click in shop, με εξαίρεση τις επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές, όπου θα ανοίξουν τα καταστήματα αλλά με τη μέθοδο του click away. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι στην Κεφαλονιά από Δευτέρα 18 Ιανουαρίου θα μπορούν να γίνονται επισκέψεις στα μαγαζιά του λιανεμπορίου με φυσική παρουσία και προκαθορισμένα ραντεβού.

Φυσικά, θα υπάρχουν περιορισμοί στο όριο ατόμων ανά κατάστημα, θα είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας αλλά και η αποστολή του SMS 2 στο 13033 για τη μετακίνηση από και προς τα καταστήματα.

Επίσης, από την ερχόμενη Δευτέρα θα έχουμε το άνοιγμα των κομμωτηρίων, των καταστημάτων περιποίησης νυχιών και των κέντρων αισθητικής.

Αύριο οι πρώτοι εμβολιασμοί στους άνω των 85 στην Κεφαλονιά

Την ίδια ώρα έφθασε στην Κεφαλονιά η νέα παρτίδα των εμβολίων κατά του covid ώστε να ξεκινήσει ο εμβολιασμός του πληθυσμού άνω των 85 ετών. Οι εμβολιασμοί θα γίνουν στα δυο Νοσοκομεία της Κεφαλονιάς, στο Αργοστόλι και στο Μαντζαβινάτειο νοσοκομείο στο Ληξούρι. Σύμφωνα με πληροφορίες αύριο στο νοσοκομείου του Αργοστολίου θα εμβολιαστούν οι πρώτοι 30 ηλικιωμένοι ενώ η διαδικασία θα ξεκινήσει κανονικά την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου.

Την επόμενη Κυριακή ανοιχτοί οι ιεροί ναοί

Την ίδια ώρα η Κυβέρνηση αποφάσισε οριστικά το άνοιγμα των Ιερών Ναών από την Κυριακή 24 Ιανουαρίου. Η επιτροπή λοιμωξιολόγων εισηγήθηκε θετικά και η κυβέρνηση αποφάσισε να ανοίξουν οι Ναοί της χώρας, με την προϋπόθεση της τήρησης όλων των υγειονομικών μέτρων προφύλαξης.

Σύμφωνα με την απόφαση, οι ιεροί ναοί θα είναι ανοικτοί για τους πιστούς και οι ιερές ακολουθίες θα τελούνται με την παρουσία ενός ατόμου ανά 25 τ.μ. και ανώτατο όριο εντός του Ιερού Ναού τα 50 άτομα.

Πέραν της εισηγήσεως των λοιμωξιολόγων, καθοριστική συμβολή στην απόφαση για το άνοιγμα των Ιερών Ναών, σύμφωνα με τις πληροφορίες είχε και ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ