Τι θα γίνει με το κυλικείο
Ανοίγει ξανά ο Πλατύς Γιαλός -Τι περιλαμβάνει η μελέτη που ψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο
Κοινωνία
02/03/2018 | 12:26

Μετά από δύο καλοκαίρια ιδιαιτέρως “δροσερά” σχετικά με τη λειτουργία του Πλατύ Γιαλού στο Αργοστόλι, ήρθε η ώρα να … ανέβουν λίγο οι θερμοκρασίες, αφού στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης, ψηφίστηκε από το σώμα η μελέτη για τη λειτουργία του κυλικείου και της παραλίας.

Με τίτλο “Υπηρεσίες λειτουργίας -υποδοχής κυλικείου και παραλίας Πλατύ Γιαλού Δ.Ε. Αργοστολίου” λοιπόν το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε ουσιαστικά για δύο πράγματα:

α) Να εγκρίνει τη μελέτη εκτέλεσης υπηρεσιών λειτουργίας του κυλικείου και παραλίας που συντάχθηκε από το Αυτοτελές Τμήμα Τουριστικής Ανάπτυξης, προϋπολογισμού € 54.010,58  (συμπεριλαμβανομένου  Φ.Π.Α. )

 β) Να εκτελεστούν όσα περιλαμβάνει η μελέτη με την διενέργεια Συνοπτικού Ανοικτού Μειοδοτικού Διαγωνισμού

Πρέπει να τονιστεί ότι η μελέτη αφορά στην λειτουργία του κυλικείου και της παραλίας, ενώ το ύψος της  δαπάνης που απαιτείται  ( ομπρέλες – ξαπλώστρες  και κυλικείο )  για το οικονομικό έτος  2018 και για το χρονικό διάστημα από 1η Ιουνίου  2018 έως 15 Οκτωβρίου 2018  ανέρχεται στο ποσό των € 54.010,58  συμπεριλαμβανομένου και  του Φ.Π.Α.

Όπως ειπώθηκε στο δημοτικό συμβούλιο από τους δημοτικούς συμβούλους της συμπολίτευσης, σκοπός της μελέτης και συνολικά της λειτουργίας της παραλίας είναι η προσφορά υπηρεσιών προς τους κατοίκους του νησιού και τους επισκέπτες. Εξάλλου η συγκεκριμένη παραλία έχει μείνει στη συνείδηση των Κεφαλλονιτών, ιδιαιτέρως δε των Αργοστολιωτών ως η παραλία του λαού, κάτι που πρακτικά ισχύει λόγω και της χαμηλής, τιμολογιακά, πολιτικής που διατηρεί ο Δήμος Κεφαλλονιάς.

 

Πάμε τώρα σε κάποια πιο αναλυτικά στοιχεία σχετικά με τη μελέτη που ψηφίστηκε. Οι υποχρεώσεις για την εκτέλεση της εργασίας της λειτουργίας της παραλίας Πλατύ Γιαλού για χρονικό διάστημα από 1/06/2018 έως 15/10/2018 αφορούν:

α) Θέσεις εργασίας για την λειτουργία της παραλίας (ομπρέλες – ξαπλώστρες) για το χρονικό διάστημα από 1 Ιουνίου έως και 15 Οκτωβρίου 2018 (πίνακας)

β) Θέσεις εργασίας για την λειτουργία του κυλικείου της παραλίας Πλατύ Γιαλού για το χρονικό διάστημα από 1 Ιουνίου έως και 15 Οκτωβρίου 2018(πίνακας)

 

Ο ανάδοχος είναι υποχρεωμένος να παρέχει τις υπηρεσίες και να επανδρώσει τις θέσεις παροχής υπηρεσίας που αναφέρονται στον πίνακα, ενώ  η παραλία και  το κυλικείο  θα λειτουργούν  καθημερινά από 9.00 π.μ. έως και 9.00 μ.μ.

Υποχρέωση του αναδόχου είναι να τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας για την ασφαλή επίσκεψη των επισκεπτών στην παραλία καθώς και για όλο το χρόνο παραμονής τους σε αυτή. Παράλληλα, ο ανάδοχος φέρει την ευθύνη για την καλή λειτουργία και την συντήρησή του εξοπλισμού καθώς και τη αποκατάσταση τυχόν ζημιών ή φθορών που προκλήθηκαν με ευθύνη του.

Ο αναγκαίος εξοπλισμός για τη λειτουργία της παραλίας και του κυλικείου θα παραχωρηθεί από το Δήμο Κεφαλλονιάς . Επίσης όλα τα αναγκαία για τη λειτουργία  του κυλικείου της παραλίας Πλατύ Γιαλού (τρόφιμα, ποτά , αναψυκτικά , παγωτά ) θα παραδίδονται  από το Δήμο Κεφαλλονιάς ο οποίος έχει και την πλήρη ευθύνη  για   την ανάδειξη αναδόχων προμηθευτών .

Τέλος, ο Δήμος έχει την πλήρη ευθύνη για την διαχείριση και έλεγχο του κυλικείου και των ξαπλωστρών ενώ για τον έλεγχο της λειτουργίας της παραλίας και του κυλικείου θα ορίσει  Δημοτικό Υπάλληλο ο οποίος  σε συνεννόηση με τον ανάδοχο θα είναι υπεύθυνος για τις όποιες παραγγελίες απαιτούνται και για τον έλεγχο του Ταμείου.

Κλείνοντας, αξίζει να σχολιαστεί ότι στο δημοτικό συμβούλιο για άλλη μια φορά ακούστηκαν από την αντιπολίτευση και κυρίως από την παράταξη του κ. Μιχαλάτου ότι ο Πλατύς Γιαλός δεν είναι κερδοφόρος για τον Δήμο Κεφαλλονιάς. Η απάντηση σε αυτό ήρθε δια στόματος του αναπληρωτή Δημάρχου, κ. Λυκούδη, ο οποίος είπε ότι θα μπορούσε να είναι κερδοφόρα παραλία αν λειτουργούσε ως επιχείρηση και πουλούσε τον καφέ, για παράδειγμα, πάνω από τρία ευρώ. Όμως, αν αυτό συνέβαινε, δεν θα μιλάγαμε για την παραλία του λαού… Συνεπώς, θα πρέπει κάποια στιγμή μερίδα της αντιπολίτευσης να κατασταλάξει τι ακριβώς θέλει, μια δημοτική παραλία με τιμολογιακή πολιτική προσιτή για όλους ή μια κοινή επιχείρηση με καθαρό στόχο το κέρδος και μόνο;;

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ