Συνέντευξη της υποψήφιας βουλευτή
Άννα Σταθοπούλου: Είμαστε όλοι μια γροθιά για να κρατήσουμε τη μονοεδρική μας
Πολιτική
19/06/2019 | 10:32

Γιατί καθυστέρησε τόσο πολύ η ανακοίνωση της υποψηφιότητάς σας;

Γιατί πήραμε την απόφαση σαν φίλοι περισσότερο, κάπως μεταξύ μας, δεν υπήρξαν ζυμώσεις, παρασκήνιο κλπ.  Υπήρξε μια ιδέα, η ιδέα έγινε πρόταση, πολύ τιμητική για μένα, που αποδέχθηκα.  Η σύνθεση του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ στη μονοεδρική μας ήταν έτσι κι αλλιώς βαρύνουσα και εμβληματική, με την παρουσία της Αφροδίτης Θεοπεφτάτου και του Αριστοτέλη Μπατιστάτου.

Τι έπαιξε ρόλο σε αυτή την απόφαση;

H Ιθάκη είναι ένας Δήμος με δυνατό στίγμα και πολλά ιδιαίτερα, όσο και σπάνια χαρακτηριστικά. Θα τολμούσα να πω ότι η τοπική κοινωνία έχει επιδείξει τεράστια αποθέματα δύναμης, έμπνευσης, θέλησης και δημοκρατίας τα τελευταία τέσσερα χρόνια.  Θεωρήσαμε ότι θα θέλαμε αυτή η κοινωνία να εκπροσωπηθεί στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, ενός κόμματος κατεξοχήν προοδευτικών συμμαχιών, που έχει αφήσει ήδη ισχυρό αποτύπωμα στις πρωτοβουλίες και τις συνεργασίες των πολιτών και των τοπικών κοινωνιών. Η απόφαση, δηλαδή, πάρθηκε όχι με κάποιας τοπικιστικής εμπνεύσεως κίνητρο, αλλά με πίστη στον εαυτό μας, στις δυνάμεις μας, στην κοινωνία μας. Φέρει κι αυτό την αξία του σε κάθε τι που γίνεται. Εδραιώνει την δουλειά και τις κατευθύνσεις μας.

Τι πιστεύετε πως θα προσθέσει η συμμετοχή σας στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ;

Θέλω να πιστεύω πως θα προσθέσει λίγο ακόμα αέρα στα πανιά του, μαζί με ‘κείνον που ήδη πνέει δυνατά στο Νομό μας!  Όπως γνωρίζετε η μονοεδρική μας είναι “καθρέφτης” πολλών ποιοτικών χαρακτηριστικών του κόμματος, που πιστεύω πως οι άλλοι δυο υποψήφιοι ήδη αντανακλούν.  Θέλω να συμβάλω κι εγώ με τις δυνάμεις μου στην ισχυροποίησή τους.  Να μιλήσουμε όλοι μαζί τη γλώσσα της συνεργασίας, της προόδου και της ειρηνικής συμβίωσης.  Να κρατήσουμε όσα πετύχαμε ώς εδώ με τόσο κόπο, μέσα από την εξαιρετικά αξιόλογη πολιτική πορεία και τον αγώνα της αγαπημένης μας Αφροδίτης.  Υπάρχει μια τόσο καθαρή, ουσιαστική και επιτυχημένη προϊστορία σε αυτή τη βουλευτική έδρα, που μόνο να την τιμήσουμε και να την πάμε παρακάτω με την συμμετοχή μας μπορούμε, είναι μονόδρομος!

Αυτό προσδοκώ να προσφέρει η συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο.  Και βέβαιa να συνεισφέρει, όπως σας είπα, στην τόνωση της ταυτότητας του τοπικής Οργάνωσης Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Ιθάκης, που ταλαιπωρήθηκε πολύ τα τελευταία χρόνια, αλλά και την γενικότερη αίσθηση κοινωνικής και πολιτικής αισιοδοξίας και δύναμης της τοπικής μας κοινωνίας.

Πώς σκοπεύετε να κινηθείτε προεκλογικά;

Δεδομένου του λίγου χρόνου που έχουμε μπροστά μας μέχρι τις εκλογές, θα συντάξω τις δυνάμεις μου στις κοινές παρουσιάσεις των υποψηφίων και ασφαλώς θα μιλήσω με όσο περισσότερο κόσμο μπορώ, κάτι που ήδη γίνεται μέσα στο γενικότερο πλαίσιο της προεκλογικής μας προετοιμασίας ως ΣΥΡΙΖΑ.

Κάποιες συνεντεύξεις, αρκετή κινητοποίηση μέσα από τα social, αλλά κυρίως θετική στάση, αισιοδοξία και εμπιστοσύνη στους συμπατριώτες μου!  Έχουν αποδείξει ότι γνωρίζουν πολιτική και μπορούν να κρίνουν τι είναι προς το συμφέρον τους, όχι το προσωπικό, αλλά των πολλών.  Είμαι πολύ υπερήφανη για τους ανθρώπους της Ιθάκης και δεν παύω να το λέω και να το δείχνω μέσα από κάθε πόστο που υπηρετώ.

Έχετε κάνει κάποιες συζητήσεις με τους συνυποψηφίους σας, υπάρχει κάποια κοινή γραμμή που θα ακολουθήσετε στις επαφές σας με τον κόσμο;

H “γραμμή” είναι πάντα μια, ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ!  Σταυρώστε όποιον θέλετε, αν δεν θέλετε μην σταυρώνετε και κανένα, αλλά ΟΧΙ ΑΠΟΧΗ, ΟΧΙ ΑΚΥΡΟ, ΟΧΙ ΛΕΥΚΟ.  Είμαστε όλοι μια γροθιά για να κρατήσουμε τη μονοεδρική μας, αυτός είναι ο στόχος μας, αυτός είναι ο αγώνας μας και είναι κοινός για όλους.

Καλή επιτυχία σας εύχομαι.

Για όλους μας, η επιτυχία είναι συλλογική υπόθεση!  Με τη νίκη!!!

Πηγή: ithacanews.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer