Εντατικοποιούνται oι έλεγχοι
Ανησυχία για τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού – Στο τραπέζι και νέα μέτρα
31/07/2020 | 09:47

Η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού έχει προκαλέσει ανησυχία, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να παρθούν νέα συμπληρωματικά μέτρα, ενώ ήδη οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων, όπως η χρήση μάσκας και των απαραίτητων αποστάσεων, εντατικοποιούνται.

Τα πιθανά νέα μέτρα είναι όλα στο τραπέζι. Εκτός από την διεύρυνση της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας και σε άλλους κλειστούς χώρους αλλά και την απαγόρευση των πανηγυριών τον Αύγουστο (κάτι που θεωρείται δεδομένο), όπως αναφέρει ο “Ελεύθερος Τύπος” δεν αποκλείεται να μπει πλαφόν ατόμων σε επιχειρήσεις και συγκεκριμένους χώρους. Δηλαδή το ανώτατο όριο συγκέντρωσης στον ίδιο χώρο να είναι τα 50 άτομα.

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης, επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών δήλωσε στον ΣΚΑΙ ότι «εάν δούμε σημαντική αύξηση στις νοσηλείες θα μπορούσαμε να δούμε πως μπορούμε να βάλουμε πλαφόν σε επιχειρήσεις, ή και μειώσεις πυκνότητας σε κάποιους χώρους διασκέδασης. Το λεγόμενο όριο των 50 ατόμων έχουμε δει σε χώρες να έχει αποτελεσματικότητα, όμως είναι νωρίς ακόμα, έχουμε περιθώριο ακόμα με ελέγχους».