Μπαλώματα-προχειρότητα-ανευθυνότητα 
Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά: Εδώ και τώρα λύση στα προβλήματα της Υγείας
Πολιτική
24/05/2018 | 20:22

Η υποβάθμιση της Υγείας στο Νομό μας είναι συνεχής και εξόφθαλμη. Μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, εκκωφαντική υποστελέχωση, κραυγαλέα υποχρηματοδότηση, υλικοτεχνικές υποδομές σε κατάρρευση.

Αποφασίζονται μετακινήσεις ιατρών από το Κέντρο Υγείας Σάμης και τα περιφερειακά ιατρεία Βλαχάτων και Κεραμειών, με συνέπεια  την πλήρη αποδυνάμωσή τους, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του ήδη υπολειτουργούντος Μαντζαβινατείου στο Ληξούρι και την επόμενη μέρα γίνεται ανάκληση των μετακινήσεων, στη λογική του ράβε ξήλωνε και βέβαια  κάτω από την αντίδραση  των τοπικών κοινωνιών.

Μπαλώματα-προχειρότητα-ανευθυνότητα είναι το τρίπτυχο της «επιτυχίας», που αποδίδει πολύ παραστατικά τον τραγέλαφο της υγείας στο νησί μας.

Αποκορύφωμα όμως της οικτρής αυτής κατάστασης είναι η είδηση  για «δανεισμό» στο Νοσοκομείο του Ρίου στην Πάτρα  του υλικοτεχνικού εξοπλισμού που σύμφωνα με τη Δωρεά του Ιδρύματος Βεργωτή ανήκει στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλληνίας.

Μπροστά σε αυτό το σκηνικό

–       Οι κυβερνητικοί παράγοντεςεθελοτυφλούν, βαπτίζοντας την παρακμή σε αναβάθμιση, την εγκατάλειψη σε δημιουργία και την διάλυση σε ευρυθμία

–       Οι υπεύθυνοι της ΣΤ΄ Υγειονομικής Περιφέρειαςζουν το δικό τους αφήγημα, στη δική τους εξωγήινη  διάσταση και

–       Η Δημοτική Αρχή, όπως πάντα, παραμένει αταλάντευτη στο νιρβάνα της, επιδοκιμάζοντας δια της σιωπής όσα λαμβάνουν χώρα πίσω από την πλάτη μας.

 

Αντιδρώντας λοιπόν στη ύπνωση και αδιαφορία των θεσμικά υπευθύνων, ζητάμε έκτακτη σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου για την επίλυση οριστικά και αμετάκλητα των προβλημάτων που καθημερινά βιώνουμε και θα συνεχίσουμε να βιώνουμε στην Υγεία του νησιού μας.

Όλοι όσοι μας λοιδορούν και μας ευτελίζουν πρέπει να πάρουν την απάντησή τους άμεσα και ξεκάθαρα μέσα από την πίεση και τις διεκδικήσεις μας.

 

Εκ του Γραφείου Τύπου

της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia