Ανδρέας Κτενάς: «Ασφαλής προόσβαση σε κάθε γωνιά της Λευκάδας» – Ξεκίνησε η αποκατάσταση του δρόμου Παλαιοκατούνα – Νεοχώρι από την Π.Ε. Λευκάδας [βίντεο]
Αυτοδιοίκηση
07/06/2023 | 22:02

Ξεκίνησαν οι εργασίες στον επαρχιακό δρόμο Παλαιοκατούνα – Νεοχώρι, που είχε πληγεί από έντονα καιρικά φαινόμενα. Το έργο προβλέπει επανακατασκευή των τμημάτων της οδού στα σημεία που υπέστησαν κατολίσθηση, με εξυγίανσή τους, κατασκευή έργων αντιστήριξης και έργων αποστράγγισης, αλλά και εργασίες καθαιρέσεων, διαπλάτυνσης, οδοστρωσίας και ασφαλτικών, ώστε να αρθεί η επικινδυνότητα της οδού.

Τις εργασίες παρακολούθησε από κοντά και ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς, ο οποίος μετά την αυτοψία δήλωσε:

«Με μεγάλη χαρά παρευρέθηκα στην έναρξη των εργασιών για την αποκατάσταση του επαρχιακού δικτύου στην περιοχή του Νεοχωρίου. Είναι αλήθεια ότι η κακοκαιρία είχε προκαλέσει σοβαρότατα προβλήματα, με συνέπεια να παρουσιάζονται μεγάλες επικινδυνότητες και να κινδυνεύει με αποκλεισμό το χωριό. Και σε αυτή την περίπτωση κινητοποιηθήκαμε άμεσα. Διενεργήσαμε επιτόπιους ελέγχους, συντάξαμε τις απαραίτητες μελέτες, εξασφαλίσαμε χρηματοδότη, ολοκληρώσαμε τις διαγωνιστικές διαδικασίες και πλέον το έργο εκτελείται.

Με το έργο αυτό, θα θωρακίσουμε το δρόμο από ανάλογα καιρικά φαινόμενα και οι προβλεπόμενες διαπλατύνσεις θα βελτιώσουν την κυκλοφορία.

Επιδιώκουμε την προσβασιμότητα, με άνεση και ασφάλεια, σε κάθε γωνιά της Λευκάδας. Σχεδιάζουμε, μελετούμε και υλοποιούμε, έργα ουσίας που διασφαλίζουν υποδομές για ένα αύριο που αξίζουμε».

Η αποκατάσταση γίνεται στο πλαίσιο του έργου «Επείγουσα Αποκατάσταση Καθιζήσεων και Κατολισθήσεων Επαρχιακού Οδικού Δικτυού Π.Ε. Λευκάδος», που έχει προϋπολογισμό 74.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, μέσω της ΣΑΕΠ 522 με Κ.Ε. 2018ΕΠ52200008, και υλοποιείται από τη Δ/νση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας με ανάδοχο την εταιρεία «Μ. & Χ. ΜΑΚΡΥΠΟΥΛΙΑΣ Ο.Ε. ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ».

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer