Δυσφήμηση για την Κεφαλονιά
Ανδρέας Κωνσταντάτος: “Κινδυνεύουμε από την απόλυτη ξεφτίλα. Να έρθει το καλοκαίρι και η πιο εμβληματική παραλία του νησιού μας, ο Μύρτος, να είναι κλειστή”! [εικόνες]
Τουρισμός
13/01/2021 | 12:35

Ανάρτηση στο facebook του συμπατριώτη μας δημοσιογράφου Ανδρέα Κωνσταντάτου:

Κινδυνεύουμε από την απόλυτη ξεφτίλα. Να έρθει το καλοκαίρι και η πιο εμβληματική παραλία του νησιού μας, ο Μύρτος, να είναι κλειστή.
Έχουν περάσει πέντε μήνες από το καταστροφικό πέρασμα του “Ιανού” και η παραλία, παραμένει θαμμένη στα μπάζα.
Χιλιάδες τόνοι απο φερτά υλικά την έχουν καλύψει, σε πολύ μεγάλη έκταση και έχουν καταστρέψει τις υποδομές της. Καντίνα, WC, πάρκινγκ έχουν εξαφανιστεί.
Ο δρόμος που κατεβαίνει στην παραλία, έχει υποστεί σοβαρές καταστροφές και έχει καταστεί επικίνδυνος για τα ΙΧ.
Το πιο εφιαλτικό σενάριο, όμως, όπως λένε κάτοικοι της περιοχής, είναι τα μπάζα και ο πηλός που κατέβηκαν από τα γύρω βουνά, σιγά σιγά, να παρασυρθούν, από τα μεγάλα κύματα στη θάλασσα και να αλλοιώσουν, το μοναδικό χρώμα του Μύρτου.
Σε μια χρονική περίοδο που δυο πανέμορφα χωριά, η Άσσος και η Αγία Ευφημία έχουν τραυματιστεί από τον τυφώνα του Σεπτεμβρίου, η αδιαφορία των τοπικών αρχών, να διασώσουν τη φημισμένη παραλία του Μύρτου, αποτελεί συνταγή καταστροφής, εν όψει της τουριστικής περιόδου, όχι μόνο για το βόρειο τμήμα αλλά για όλη την Κεφαλονιά.
Αν δεν ανοίξει ο Μύρτος, θα θαμπώσει, η εικόνα όλου του νησιού.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ