Αναβάλλεται το Συνέδριο της Ιακωβάτειου Βιβλιοθήκης
Πολιτισμός
16/09/2023 | 16:03

Το προγραμματισμένο για τις 9, 10 και 11 Νοεμβρίου 2023 στο Ληξούρι Επιστημονικό Συνέδριο με τίτλο «Ιακωβάτειος Βιβλιοθήκη: παρελθόν – παρόν – μέλλον» αναβάλλεται για την άνοιξη του 2024, επειδή ακριβώς δεν κατορθώσαμε να εξασφαλίσουμε στο σύνολό του το ποσό της δαπάνης διοργάνωσής του.
Εκφράζουμε τη λύπη μας γι’ αυτό, καθώς μια τέτοια αναβολή  «αναστατώνει» το προσωπικό πρόγραμμα των συνέδρων. Πιστεύουμε, ωστόσο, ότι η παράταση αυτή θα μας δώσει τη δυνατότητα να εξασφαλίσουμε το απαραίτητο χρηματικό ποσό και αρτιότερα να προετοιμάσουμε το Συνέδριο.

Η ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΟΜΙΛΙΑ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

         Ενδιαφέρον για γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές είναι το θέμα της διαδικτυακής ομιλίας-συζήτησης του Σεπτεμβρίου, η οποία συνδιοργανώνεται από την Αδελφότητα Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά, την Ιακωβάτειο Βιβλιοθήκη και το Ίδρυμα Κεφαλονιάς και Ιθάκης. Η επίκουρη καθηγήτρια Παιδαγωγικής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Κωνσταντίνα Τσώλη θα μιλήσει την Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου, 7.30 μ.μ. με θέμα «Ο ρόλος του σχολείου και της οικογένειας στην ανάπτυξη της συναισθηματικής νοημοσύνης των παιδιών».

          Θα υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση για τον τρόπο παρακολούθησης της διαδικτυακής ομιλίας-συζήτησης.

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΞΑΙΡΕΤΟ ΔΑΣΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ ΦΑΝΟΥΡΗ Κ. ΒΩΡΟ

         

         Η Ιακωβάτειος Βιβλιοθήκη και η ΕΛΜΕ.ΚΙ συνδιοργανώνουν εκδήλωση το Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2023, 7 μ.μ., στο Μουσείο Ληξουρίου, προκειμένου να τιμήσουν τον σουλλαριώτικης καταγωγής εξαίρετο Δάσκαλο και Επιστήμονα Φανούρη Κ. Βώρο (1932-2020) με κύριες ομιλήτριες τη φιλόλογο και μεταφράστρια Άννεκε Ιωαννάτου και τη φιλόλογο και διευθύντρια του περιοδικού «Θέματα Παιδείας» Ρίτα Νικολαΐδου.

                                                                      ΤΟ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

                                                                  ΤΗΣ ΙΑΚΩΒΑΤΕΙΟΥ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

 

 

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer