Τα δύο ηχηρά ραντεβού
Ανασύνταξη στη Νέα Δημοκρατία το 2021 -Πότε θα γίνουν οι εσωκομματικές
Πολιτική
26/12/2020 | 18:07

Επανεκκίνηση για τη Νέα Δημοκρατία φέρνει το 2021 μετά από μια χρονιά που επέβαλλε τον περιορισμό. Θυμίζεται πως οι εσωκομματικές εκλογές αναβλήθηκαν δύο φορές ενώ την ίδια τύχη είναι και το 14ο τακτικό συνέδριο του κόμματος που ήταν να γίνει στο τέλος του χρόνου και αναβλήθηκε για τον Δεκέμβριο του 2021.

Μπορεί το κενό που δημιουργήθηκε να καλύφθηκε εν μέρει με την χρήση της τεχνολογίας, κρατώντας ζωντανή την επαφή τόσο με την κοινωνία όσο και μεταξύ των οργανώσεων, παρόλα αυτά παρατηρήθηκαν και κενά τα οποία θα καλυφθούν το επόμενο έτος.

Στα σχέδια του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Στεργίου είναι η πραγματοποίηση πιθανότατα εντός του Ιανουάριου μιας συνεδρίασης της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος που θα γίνει ψηφιακά. Στην ατζέντα της θα βρεθούν σίγουρα δύο θέματα. Το ένα αφορά τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού και τις πρωτοβουλίες του κόμματος για να στηριχθεί αυτό το σημαντικό εγχείρημα και το δεύτερο θα είναι τα οργανωτικά ζητήματα. Είναι δε πολύ πιθανό να πέσει στο τραπέζι η πρόταση για τη διοργάνωση μιας Εθνικής Συνδιάσκεψης της ΝΔ που θα γίνει και πάλι ψηφιακά και με χρονικό ορίζοντα τον φετινό Μάρτιο. Η Εθνική Συνδιάσκεψη θα αποτελέσει τη μικρογραφία του συνεδρίου, με πολλές συμμετοχές και με αμιγώς πολιτικό περιεχόμενο, καθώς δεν προβλέπεται να πραγματοποιηθούν διαδικασίες για την εκλογή νέας Πολιτικής Επιτροπής και νέας Εκτελεστικής Γραμματείας.

Ψηλά στην ατζέντα του κόμματος θα βρεθεί το ζήτημα του εμβολιασμού. Όπως τονίζει ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Γιώργος Στεργίου «η ΝΔ αθροίζει τις δυνάμεις της στην εθνική προσπάθεια για τον εμβολιασμό, τον οποίο και θα στηρίξει με κάθε τρόπο». Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς που υπάρχουν θα προωθηθεί μια πανελλαδική πρωτοβουλία που θα έχει διττό σκοπό. Από τη μία να ενεργοποιήσει το επιστημονικό κομμάτι της ΝΔ, που είναι ιδιαίτερα μεγάλο και πολυάριθμο: στο αρχείο της ΝΔ τα μέλη που είναι γιατροί, οδοντίατροι, φαρμακοποιοί και νοσηλευτικό προσωπικό ξεπερνούν τις 11.000, ένα νούμερο καθόλου ευκαταφρόνητο. Ο δεύτερος στόχος είναι βέβαια η ευαισθητοποίηση όλου του στελεχιακού δυναμικού του κόμματος για την επιτυχία του στοιχήματος του εμβολιασμού.

Όσον αφορά τα κομματικά ραντεβού για το 2021, δύο είναι τα πιο ηχηρά. Το πρώτο φέρει τον τίτλο εσωκομματικές εκλογές και έχει ήδη αναβληθεί δύο φορές το 2020. Ο σχεδιασμός της Πειραιώς προβλέπει ότι αν όλα πάνε καλά με την πανδημία και το εμβόλιο οι εκλογές θα γίνουν τη φετινή άνοιξη, δηλαδή εντός του Απριλίου και Μαΐου. Σε αυτές θα αναδειχθούν οι νέες διοικήσεις των ΔΗΜΤΟ και των Διοικουσών Επιτροπών Εκλογικής Περιφέρειας, που είναι οι παλιές ΝΟΔΕ.

Εντός του έτους -όπως ανακοίνωσε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης- θα γίνει και το 14ο τακτικό συνέδριο της ΝΔ, που ήταν προγραμματισμένο να γίνει τον φετινό Δεκέμβριο αλλά αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας. Σε αυτό θα εκλεγούν η νέα Πολιτική Επιτροπή και η νέα Εκτελεστική Γραμματεία του κόμματος.

Πηγή: ΑΠΕ -ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ