Ψηφίστηκε από τη Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Εργασίας για τη ρύθμιση οφειλών στα Ασφαλιστικά ταμεία.
Αναστολή των μέτρων αναγκαστικής είσπραξης και ευνοϊκές ρυθμίσεις
Κοινωνία
12/03/2011 | 07:59

Ανακοίνωση εξέδωσε το Επιμελητήριο Κεφαλονιάς και ο πρόεδρος του Θεόφιλος Μιχαλάτοσ για τη ρύθμιση οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία. Συγκεκριμένα «Προβλέπεται η αναστολή των μέτρων αναγκαστικής είσπραξης(κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων) μέχρι 31/12/2012, εφόσον υποβάλουν αίτηση στο Ταμείο, καταβάλλουν τις τρέχουσες εισφορές και, επιπροσθέτως, μηνιαίως, ένα ποσό, ίσο με το 20% των τρεχουσών εισφορών έναντι της οφειλής μέχρι 31/12/2010. Όσοι υπαχθούν στη ρύθμιση δικαιούνται βεβαίωσης ασφαλιστικής ενημερότητας δίμηνης διάρκειας, εάν κι εφόσον τηρείται ο διακανονισμός.
Όσον αφορά τον ΟΑΕΕ η καταβολή θα γίνεται κάθε δυο μήνες με βάση την εισφορά που ισχύει κατά την ημερομηνία υποβολής του αιτήματος υπαγωγής με κατώτατο ποσό τα 150 ευρώ.
Όσον αφορά το Ι.Κ.Α η καταβολή θα γίνεται ανά μήνα και θα αντιστοιχεί σε ποσοστό 20% του μέσου όρου των μηνιαίων ασφαλιστικών εισφορών του τελευταίου τριμήνου του 2010. (Το ποσό δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 150 Ευρώ ή του 1,25% των συνολικών οφειλών).»
Τέλος η ανακοίνωση του ΕΒΕΚΙ καταλήγει στο ότι «οι μεγαλοοφειλέτες(στην περίπτωση του ΟΑΕΕ, μεγαλοοφειλέτες είναι όσοι οφείλουν πάνω από 80.000 Ευρώ) μπορούν να υπαχθούν στην Ειδική Επιτροπή Ρύθμισης Εσόδων και να διαπραγματευτούν περισσότερες ευκολίες πληρωμής τηρείται.» If you’re not sure about joining a formal group, try searching for other essay on writer writers on twitter

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer