Ανακοίνωση του Κινήματος Άλλαγής για Μαντζαβινάτειο νοσοκομείο
Αναστέλλει την λειτουργία της η παθολογική κλινική του Μαντζαβινατείου
Πολιτική
17/04/2018 | 10:43

Δυστυχώς, η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αφού επί τρία χρόνια μεθόδευσε την πλήρη απαξίωση του Μαντζαβινατείου Νοσοκομείου και την πλήρη αποστελέχωση προχωρά σήμερα στην αναστολή λειτουργίας της παθολογικής κλινικής και στην μετακίνηση του νοσηλευτικού προσωπικού στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας Γ/Ν στο Αργοστόλι. Θέτοντας ουσιαστικά λουκέτο στο νοσοκομείο κι αφήνοντας σε λειτουργία μόνο τα εξωτερικά ιατρεία χωρίς γιατρούς.

Μάταια, επί δύο χρόνια, κόμματα της Αντιπολίτευσης, το Μαντζαβινάτειο Ίδρυμα, ο Σύλλογος Φίλων του Νοσοκομείου διαμαρτύρονταν για την όλη κατάσταση που επικρατούσε στο νοσοκομείο ζητώντας νέες προσλήψεις γιατρών όταν τους ήδη υπάρχοντες γιατρούς είτε τους έπαιρναν στο Αργοστόλι είτε τους έδιδαν ρουσφετολογικές μεταθέσεις αγνοώντας ότι για κάποιους άλλους γιατρούς επίκειται η συνταξιοδότηση τους.

Ως μοιραίοι και πολιτικά ανίκανοι οι σημερινοί κυβερνώντες μένοντας πιστοί στα δόγματα και στις ιδεοληψίες τους ότι «Η χώρα δεν σηκώνει άλλα Μαντζαβινάτεια» έπραξαν ότι μπορούσαν από την πλευρά τους για να οδηγήσουν το νοσοκομείο στον πλήρη μαρασμό του.

Από δέκα γιατρούς που διέθετε το νοσοκομείο με ανοιχτή την προοπτική πρόσληψης κι άλλων γιατρών σήμερα πλέον δεν υπάρχουν γιατροί στο νοσοκομείο. Η Βουλευτής του Νομού, κατά την πάγια τακτική της, μένοντας αφανής και κρυπτόμενη παριστάνει την ανήξερη χωρίς να διαισθάνεται τις τραγικές συνέπειες που έχει για τον λαό της Παλλικής το κλείσιμο του Νοσοκομείου.

Επί δύο χρόνια η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ανακοινώνει νέες προσλήψεις γιατρών αλλά γιατρούς δεν βλέπουμε. Μόλις πρόσφατα, για πρώτη φορά υπήρξε προκήρυξη για δύο παθολόγους κι έναν ακτινολόγο που πρόκειται να φέρουν στο Μαντζαβινάτειο. Αλλά αγνοούν ότι έως ότου τελεσφορήσει η προκήρυξη θα χρειαστεί τουλάχιστον ένας χρόνος και λησμονούν ότι: Ποιος γιατρός θα έρθει σ’ ένα κλειστό νοσοκομείο;

Ας πάψουν, λοιπόν,  να κοροϊδεύουν τον λαό της Παλλικής και να σπέρνουν αυταπάτες, κανείς δεν αντέχει πλέον τον εμπαιγμό τους και την κοινωνική τους αναλγησία. Αντί να νοιάζονται για τα συμφέροντα της υγείας των πολιτών, η παραπαίουσα κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προσπαθεί να κρατηθεί για λίγους μήνες ακόμα στην εξουσία σπιλώνοντας τους πολιτικούς της αντιπάλους διχάζοντας τον λαό μας.

Αν δεν μπορούν να κυβερνήσουν άλλο τον τόπο, ας σηκωθούν να φύγουν.

Είμαστε στο πλευρό του λαού της Παλλικής και των εργαζομένων για να μείνει ανοιχτό το νοσοκομείο του τόπου μας.

Κανείς δεν θα τους συγχωρέσει αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα στο Ληξούρι.

Καλούμε τον λαό της Παλλικής σε αγώνα για να μην κλείσει το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer